Ελλάδα

Χαλκίδα: Η πόλη κομμένη στα δύο με το πρόβλημα στη γέφυρα του Ευρίπου – Παραμένει ανοιχτή από χθες

Μια ψηφιακή κάρτα μπλοκάρει το κλείσιμο της γέφυρας – Αφόρητη η κατάσταση στους δρόμους

Από το βράδυ της Κυριακής (03.08.2025), η παλιά γέφυρα του Ευρίπου στη Χαλκίδα παραμένει ανοιχτή λόγω τεχνικού προβλήματος, προκαλώντας χάος στην κυκλοφορία και τεράστια ταλαιπωρία στους πολίτες. Νωρίς το μεσημέρι οι τεχνικοί κατάφεραν να κλείσουν τη μισή γέφυρα, αλλά η υπόλοιπη παραμένει ανοιχτή. 

Σύμφωνα με το evima.gr, η βλάβη στην γέφυρα της Χαλκίδας σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα και αφορά μια ψηφιακή κάρτα που δεν «διαβάζει» σωστά την πλευρά της Εύβοιας, με αποτέλεσμα το σύστημα να μην επιτρέπει το κλείσιμο της γέφυρας.

Κατά το ίδιο δημοσίευμα οι τεχνικοί κατάφεραν και έκλεισαν το ένα τμήμα, από τη μια πλευρά και τώρα γίνονται προσπάθειες να διορθωθεί το πρόβλημα και να υπάρξει όσο το δυνατόν πιο εύρυθμη λειτουργία για την άλλη πλευρά.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΝΕ, Μπάμπης Μανιάτης, ανέφερε:

«Οι τεχνικοί προσπαθούν από χθες το βράδυ, αλλά ακόμα δεν υπάρχει λύση. Αρχικά πιστεύαμε ότι η αποκατάσταση θα χρειαζόταν μόνο μισή ώρα».

Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου στην Χαλκίδα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα
ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI
Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου στην Χαλκίδα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα
ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI
Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου στην Χαλκίδα παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα
ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Αφόρητη η κίνηση – Ουρές χιλιομέτρων

Η κυκλοφορία στη Χαλκίδα έχει παραλύσει, με τις μεγαλύτερες καθυστερήσεις να καταγράφονται στον άξονα Κουρέντι – κέντρο. Κάτοικοι δηλώνουν ότι χρειάζονται έως και 45 λεπτά για αποστάσεις μερικών εκατοντάδων μέτρων.

«Αυτή η κατάσταση είναι απαράδεκτη», δηλώνουν αγανακτισμένοι οδηγοί στο evima.gr.

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της Χαλκίδας
ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Η πόλη είναι στην ουσία κομμένη στα δύο, ενώ κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία της γέφυρας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με δεκάδες μολότοφ και δακρυγόνα έξω από το ΑΠΘ – Πάνω από 200 προσαγωγές, τραυματίστηκε αστυνομικός
Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις δυο τα ξημερώματα όταν ομάδα αγνώστων επιτέθηκε σε δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονταν στη λεωφόρο Γ’ Σεπτεμβρίου, εκτοξεύοντας βόμβες μολότοφ
Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη
10
Πως ο σμήναρχος στρατολογήθηκε από τους Κινέζους – Η συνάντηση σε συνέδριο του ΝΑΤΟ και το ταξίδι στο Πεκίνο
Ερευνάται εάν ο σμήναρχος προσπάθησε να στρατολογήσει και άλλα άτομα από τον κύκλο των γνωριμιών του, εκμεταλλευόμενος τα μεγάλα κέρδη από την παράδοση των μυστικών, προκειμένου να παρέχουν και αυτοί πληροφορίες στην Κίνα.
Ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία
23