Δευτέρα, 17 Ιουν.
25oC Αθήνα

Χαλκίδα: Ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων εφοριακών – Και συγγενείς στο «κάδρο» των Αρχών

Χαλκίδα: Ύποπτες κινήσεις στους λογαριασμούς των κατηγορουμένων εφοριακών – Και συγγενείς στο «κάδρο» των Αρχών

Η Αρχή για το Ξέπλυμα αναμένεται να ρίξει περαιτέρω «φως» στην υπόθεση με το κύκλωμα της «αμαρτωλής» ΔΟΥ Χαλκίδας.

Ήδη έχει δοθεί εντολή για τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων των κατηγορουμένων στο κύκλωμα εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το MEGA το μεσημέρι του Σαββάτου (25.05.24) λίγες ώρες μετά την εντολή για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, κάποιοι προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο «μικροσκόπιο» βρίσκονται και άτομα, που βρέθηκαν σε καίριες θέσεις στη ΔΟΥ Χαλκίδα, καθώς υπάρχουν υποψίες για ανάλογες «αμαρτωλές» δράσεις.

Παράλληλα, εξονυχιστικά αναμένεται να ελεγχθούν και συγγενικά πρόσωπα των εμπλεκομένων εφοριακών, που κατηγορούνται για εκβιασμούς επιχειρηματιών, αποκομίζοντας τεράστια χρηματικά ποσά.

 

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, συγγενής εμπλεκομένου στην υπόθεση διαφθοράς φέρεται να έπαιρνε τα «μαύρα» χρήματα για λογαριασμό του πρώτου, έτσι ώστε αυτός να μην εκτεθεί.

Στο «μικροσκόπιο» πολυτελείς βίλες με πισίνες

Σημειώνεται πως πληροφορίες που βλέπουν από χθες, Παρασκευή (24.05.24) το φως της δημοσιότητας αναφέρουν πως τα μέλη του κυκλώματος έκαναν χλιδάτη ζωή σε πολυτελείς βίλες με πισίνες, ενώ είχαν στήσει μεγάλο… «φαγοπότι» στη ΔΟΥ Χαλκίδας, εκβιάζοντας επιχειρηματίες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι βίλες αυτές φέρονται να ανήκουν σε έναν λογιστή και στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας, με την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος να διεξάγει έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Υπενθυμίζεται πως μετά τις μαραθώνιες απολογίες των 7 κατηγορουμένων, στη φυλακή οδηγήθηκαν η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι 5, στους οποίους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καταβολή χρηματικών εγγυήσεων και υποχρεωτική εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα δυο φορές τον μήνα.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

Νέες συνομιλίες «καίνε» άλλους 8

Την ίδια ώρα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, οι Αρχές έχουν βάλει στο «κάδρο» άλλα 8 άτομα, που τους «καίνε» συνομιλίες και για τους οποίους έχει σχηματιστεί ήδη δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθησαν γιατί είχε παρέλθει το αυτόφωρο.

Πρόκειται για έναν ακόμα υπάλληλο της «αμαρτωλής» ΔΟΥ και άλλους 7 ιδιώτες που αντιμετωπίζουν κατηγορίες δωροδοκίας υπαλλήλων.

Πάντως, τον κεντρικό ρόλο στη δράση του κυκλώματος φέρεται πως είχε η διευθύντρια της ΔΟΥ, η «μεγάλη», με βάση τον χαρατηρισμό που της είχαν προσδώσει, με εξέχουσα θέση στον κοινωνίας της Χαλκίδας, έχοντας και βραβευθεί από το Επιμελητήριο της Εύβοιας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις