Ελλάδα

Χανιά: Ένα χαστούκι η αφορμή του φονικού στο Έλος Κισσάμου – «Θα παραδοθεί ο δράστης» λέει η οικογένειά του

Πριν από λίγες ημέρες το θύμα πάνω σε έναν καυγά έδωσε ένα χαστούκι στον δράστη με τον οποίο είχαν οικογενειακές διαφορές - Το ενδεχόμενο βεντέτας θέλουν να αποτρέψουν οι αρχές

Παγωμένη παραμένει η μικρή κοινωνία στο Έλος Κισσάμου στα Χανιά από τη στυγερή δολοφονία ενός 52χρονου από τον ανιψιό του κατά τη διάρκεια της γιορτής του Κάστανου.

Ολα έγιναν μέσα σε μια στιγμή με τον 23χρονο να πυροβολεί τον θείο του μπροστά στο έντρομο πλήθος που ήταν στη γιορτή Κάστανου στο Έλος Κισσάμου στα Χανιά.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ πριν από λίγες ημέρες το θύμα πάνω σε έναν καυγά έδωσε ένα χαστούκι στον δράστη που είχαν οικογενειακές διαφορές.

Αυτός ο καυγάς ήταν η αιτία που όπλισε το χέρι του 23χρονου να κάνει το φονικό με θύμα τον 52χρονο πατέρα δύο κοριτσιών.

Στις δύο οικογένειες υπάρχουν πολλά αδέρφια με τις αρχές να φοβούνται για αντίποινα και το ενδεχόμενο να ξεσπάσει βεντέτα.

Οι πληροφορίες πάντως από την οικογένεια του δράστη αναφέρουν ότι ο 23χρονος μέσα στην ημέρα θα παραδοθεί, αν και η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες την ώρα του φονικού στην πίστα βρίσκονταν γυναίκες και παιδιά που χόρευαν.

Όλα συνέβησαν αργά το απόγευμα της Κυριακής (26.10.2025) στο χωριό Έλος του δήμου Κισσάμου όπου ήταν σε εξέλιξη η γιορτή Κάστανου.

Εκατοντάδες άνθρωποι βρίσκονταν στη γιορτή όπου χόρευαν και διασκέδαζαν υπό τους ήχους των κρητικών καλλιτεχνών.

Λίγο μετά τις 6 το απόγευμα εμφανίστηκε στο σημείο ο δράστης και βγάζοντας το όπλο του πλησιάζει τον 52χρονο. Τον πυροβολεί στο στήθος και φεύγει προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από τους πυροβολισμούς επικράτησε πανικός, ένας γιατρός και ένας αστυνομικός εκτός υπηρεσίας που ήταν στο σημείο έκαναν ΚΑΡΠΑ στο θύμα, ωστόσο παρά τη μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κισσάμου και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Χανίων δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

«Το Έλος ήταν και παραμένει φιλήσυχο και φιλόξενο χωριό»

Η Κοινότητα Έλους εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για το τραγικό περιστατικό που συνέβη στη διάρκεια της φετινής Γιορτής του Κάστανου. Σε τέτοιες δύσκολες στιγμές, αυτό που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ είναι ψυχραιμία, νηφαλιότητα και ενότητα. Οφείλουμε όλοι να δείξουμε σεβασμό, να στηρίξουμε ο ένας τον άλλον και να διαφυλάξουμε την κοινωνική μας συνοχή», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρόεδρος της κοινότητας Έλους, Νικόλας Κυριτσάκης.

 

«Το Έλος ήταν και παραμένει ένα φιλήσυχο, φιλόξενο και δεμένο χωριό, με ανθρώπους που πορεύονται με σεβασμό και αλληλεγγύη. Με πίστη στις αξίες μας και αγάπη για τον τόπο μας, θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε το πραγματικό πρόσωπο του Έλους — ενωμένο, ήρεμο και περήφανο», καταλήγει.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αγρότες από 40 μπλόκα αποφασίζουν το μεσημέρι στη Νίκαια Λάρισας για κινητοποιήσεις και συνάντηση με Μητσοτάκη
Τα αιτήματα των αγροτών αφορούν κυρίως το αυξημένο κόστος παραγωγής, τη σημαντική απώλεια εισοδήματος, τις χαμηλές τιμές των αγροτικών προϊόντων, τις καθυστερήσεις και το ύψος των επιδοτήσεων
Συλλαλητήριο αγροτών και κτηνοτρόφων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης,
Τα αυστηρά πρωτόκολλα δεν μπορούν να μηδενίσουν το ρίσκο από σπέρμα δότη – Τα κενά στους ελέγχους και οι κίνδυνοι
Οι συνηθισμένες εξετάσεις DNA δεν έχουν την ευαισθησία να ανιχνεύσουν τη συγκεκριμένη παραλλαγή στο TP53 που βρέθηκε να έχει ο δότης από τη Δανία που έδωσε σπέρμα και στην Ελλάδα
Γονιμοποίηση
ΟΠΕΚΕΠΕ: Οι παράνομες επιδοτήσεις 1,7 εκατ. ευρώ και οι 15 συλλήψεις – Ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος δήλωνε χωράφια ακόμα και νεκρών
Αρχηγός της οργάνωσης φέρεται ότι είναι ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Μύρων Χιλετζάκης - Κομβικό ρόλο φέρεται ότι είχαν ο λογιστής Γιώργος Λαμπράκης, αλλά και η σύζυγός του, δικηγόρος Χρυσάνθη Κουτάντου
ΟΠΕΚΕΠΕ 17