Ελλάδα

Χιλιάδες τα ρεπό που οφείλονται στους αστυνομικούς καταγγέλλει η Ένωσή τους

Την ανάγκη εξεύρεσης λύσης για να χορηγηθούν τα ρεπό που οφείλονται στους αστυνομικούς-μέλη της, τονίζει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης.

Όπως υποστηρίζει σε ανακοίνωσή της, οι οφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις (ρεπό) στα αστυνομικά τμήματα της Θεσσαλονίκης αυξάνονται συνεχώς, φτάνοντας σε «δυσθεώρητα» μεγέθη, αφού «προσεγγίζουν σε αριθμό τις 8.000». Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι χωρίς παρέμβαση της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και με βάση τις υφιστάμενες συνθήκες δεν προβλέπεται βελτίωση της κατάστασης.

Το θέμα των ρεπό ήταν μεταξύ αυτών που έθεσε το προεδρείο της Ε.Α.Υ.ΘΕΣ. στη συνάντηση που είχε με τον νέο διευθυντή Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μπουλούμπαση. Οι συνδικαλιστές της Ένωσης επισήμαναν στον Ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ. και μια σειρά από άλλα υπηρεσιακά ζητήματα, παρουσιάζοντας συγκεκριμένες προτάσεις γι’ αυτά, ενώ ζήτησαν την παρέμβασή του, ώστε να βρεθούν μόνιμες λύσεις, διαφορετικά -όπως προμηνύουν- «θα προχωρήσουμε σε πιο δραστικά μέσα για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ε.Α.Υ.ΘΕΣ., ανάμεσα στις προτάσεις που διατύπωσαν είναι ο επανακαθορισμός των φυλασσόμενων στόχων και η διακοπή των μη απαραίτητων, η αξιοποίηση του αστυνομικού προσωπικού κάθε βαθμού βάσει του καθηκοντολογίου και των εσωτερικών διαταγών, αλλά και όσων έχουν τεθεί σε υπηρεσία γραφείου, καθώς και η μείωση των μέτρων τάξης σε αθλητικές εκδηλώσεις.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαθήτριες από την Κρήτη αξιοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη ως εργαλείο για τη διαχείριση του άγχους της μελέτης
Το CALMify AI, η καινοτόμος ιδέα μαθητριών από τα Χανιά που κατέκτησε την πρώτη θέση στον 9ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Generation Next και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό τελικό
Vodafone
Άρειος Πάγος για δίκη Τεμπών: Αγανακτισμένοι απειλούν τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των δικαστών
Ο Άρειος Πάγος αναφέρει ότι τις εβδομάδες στα Δικαστήρια της Λάρισας έχουν καταγραφεί ακραία παράνομες συμπεριφορές «ενδιαφερομένων» οι οποίες είχαν στόχο να καταστεί ανέφικτη η εκδίκαση της υπόθεσης» - Η αίθουσα μπορεί να φιλοξενήσει 486 άτομα
Η αίθουσα του δικαστηρίου στα Τέμπη 82
Στον ανακριτή ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης για τα 314 πλαστά έργα τέχνης - Το κακούργημα για το οποίο κατηγορείται
Ο γκαλερίστας κατηγορείται για το κακούργημα της υπεξαίρεση αρχαίων και νεότερων μνημείων ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, τελεσθείσα κατά επάγγελμα, της παράβασης της υποχρέωσης δήλωσης μνημείου και άλλα αδικήματα
Ο γκαλερίστας Γιώργος Τσαγκαράκης