Ελλάδα

Χωρίς νυχτερινά δρομολόγια Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ το βράδυ του Σαββάτου 29 Νοεμβρίου 2025

Συγκεκριμένα θα είναι κλειστά το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, από τη 01:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ.,

Σε 4ωρη προειδοποιητική στάση εργασίας θα προχωρήσουν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, από τη 01:00 π.μ. έως τις 05:00 π.μ., οι εργαζόμενοι των Σταθερών Συγκοινωνιών, μετρό, τραμ και τρένων, σε όλες τις γραμμές (Γραμμή 1 – πρ. ΗΣΑΠ, Γραμμές 2 & 3 – Μετρό, Γραμμές Τραμ). Αυτοί διαμαρτύρονται «για τη συνεχιζόμενη αδράνεια και τις ασυνεπείς δημόσιες τοποθετήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Μεταφορών».

Ειδικότερα στην ανακοίνωση τους για τη στάση εργασίας οι εργαζόμενοι των μετρό, τρένων και τραμ αναφέρουν ότι «η στάση εργασίας αποφασίστηκε ως άμεση απάντηση στις επανειλημμένες δημόσιες τοποθετήσεις του αναπληρωτή υπουργού Μεταφορών οι οποίες αφορούν σε:

  • Αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων των Σταθερών Συγκοινωνιών.
  • Αύξηση των ποσοστών προσαύξησης των νυχτερινών και αργιών.»

« Οι δηλώσεις αυτές έρχονται την ώρα που ο ίδιος τονίζει τη «συνεργασία» των εργαζομένων για την εφαρμογή της 24ωρης λειτουργίας στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα, το μόνο που βλέπουμε είναι λόγια και όχι πράξεις. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν τα παραπάνω ζητήματα είναι ήδη υπογεγραμμένες και αποτελούν δεσμεύσεις της εταιρείας (ΣΤΑΣΥ) έναντι των εργαζομένων, καθώς περιλαμβάνονται στην τελευταία ισχύουσα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ 2024-2025).

Είναι παράλογο το Υπουργείο Μεταφορών και η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ. να επιδιώκουν την πλήρη εφαρμογή της 24ωρης λειτουργίας, όταν παραμένουν ανοιχτά και άλυτα τα εξής κρίσιμα ζητήματα:

  • Υποστελέχωση σε όλες τις ειδικότητες Λειτουργίας και Συντήρησης.
  • Έλλειψη Διαθεσιμότητας συρμών ικανών να φέρουν εις πέρας το συγκοινωνιακό έργο.
  • Μη αναγνώριση της κατοχυρωμένης προϋπηρεσίας από τον ιδιωτικό τομέα σε μισθολογικά κλιμάκια για τους νεοπροσληφθέντες εργαζόμενους.

Παρά τις τεράστιες αυτές ελλείψεις, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ δίνουν το 120% των δυνατοτήτων τους, βάζοντας πλάτη για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, ιδιαίτερα δε, υπό τις συνθήκες της 24ωρης λειτουργίας.

Δεν είμαστε επαίτες. Απαιτούμε μόνο να μπορούμε να εργαζόμαστε με αξιοπρέπεια και να πληρωνόμαστε για την εργασία μας.

Ζητούμε την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την ταλαιπωρία που θα υποστεί κατά τις ώρες της στάσης εργασίας. Ο αγώνας μας είναι και αγώνας για την αναβάθμιση των μέσων σταθερής τροχιάς προς όφελος όλων των πολιτών.

Η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ και η πολιτική ηγεσία οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους εργαζόμενους, υλοποιώντας άμεσα τις δεσμεύσεις τους!»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με κλοπή οχήματος στη Δάφνη - Μέσα σε 20 δευτερόλεπτα «εξαφάνισαν» το αυτοκίνητο
«Βγήκα από το σπίτι μου και είδα ότι το αμάξι δεν ήταν εκεί που το είχα παρκάρει και ζήτησα από ένα γείτονα αν μπορεί να δει στη κάμερα του τι έγινε» λέει ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου
Κλοπή
Νέες μαρτυρίες για τον «δράκο» του Αλίμου που επιτίθεται σε γυναίκες - «Νιώθω δύο χέρια να με πιέζουν σε οπίσθια και στήθος»
Οι δύο γυναίκες που έπεσαν θύματα του άντρα έκαναν λόγο για νεαρό, μελαμψό, με ένα σακίδιο στην πλάτη του, ενώ οι αρχές εξετάζουν το αν ο «δράκος» του Αλίμου είναι ο ίδιος με τον δράστη στον Πειραιά
Μια καταγγέλλουσα για τον «δράκο» του Αλίμου