Ελλάδα

Χρηματοδότηση ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβει η Υπηρεσία Ασύλου

Υπεγράφησαν σήμερα από τη διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασύλου Μαρίας Σταυροπούλου, οι πρώτες τρεις αποφάσεις ένταξης της Υπηρεσίας στο Εθνικό Πρόγραμμα του Ταμείου Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης 2014 - 2020.

Η χρηματοδότηση των αποφάσεων είναι ύψους 37.111.500 ευρώ για τα έτη 2016 – 2017 και αφορούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης, στην χρηματοδότηση υπηρεσιών διερμηνείας και μετάφρασης, σε υπηρεσίες συμβουλευτικής υποστήριξης, μεταφορές σε άλλα κράτη – μέλη βάση του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙΙ, σε εξετάσεις DNA για την εξακρίβωση οικογενειακών δεσμών, δράσεις ενημέρωσης, στη δημιουργία Mobile Application για τους αιτούντες διεθνή προστασία και προμήθειες εξοπλισμού.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, στόχος των δράσεων είναι η επέκταση των δομών της Υπηρεσίας, ώστε να διευκολυνθεί περαιτέρω η πρόσβαση στη διαδικασία ασύλου, καθώς και να εξυπηρετούνται καλύτερα οι αιτούντες άσυλο.

Δικαιούχος της χρηματοδότησης είναι η Υπηρεσία Ασύλου μέσω του νεοσύστατου Τμήματος Διαχείρισης και Εφαρμογής Προγραμμάτων. Για το πρόγραμμα μετεγκατάστασης συμμετέχει ως εκτελεστικός φορέας ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, ενώ για το σχεδιασμό, την υλοποίηση και τη συντήρηση του Mobile Application συμμετέχει ως εταίρος το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.

Η επόμενη απόφαση ένταξης αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες και θα αφορά στη δωρεάν παροχή νομικής βοήθειας σε αιτούντες διεθνή προστασία, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της Ελλάδας και βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας
 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο «παλιατζής» μπήκε στην ψηφιακή εποχή: Τα διαδικτυακά ραντεβού που αδειάζουν τα σπίτια από τα άχρηστα πράγματα
Χωρίς μεγάφωνα αλλά με τη βοήθεια του διαδικτύου, οργανώνουν απομακρύνσεις αντικειμένων από σπίτια, αποθήκες και επαγγελματικούς χώρους, δίνοντας έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση
Παλιατζήδες στη Θεσσαλονίκη
Πρεμιέρα σήμερα του σχεδίου αστυνόμευσης των καταυλισμών Ρομά στην Αττική – Τι περιλαμβάνει
Δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στους 50 νέους διαμεσολαβητές που προσλαμβάνονται για να λειτουργούν ως γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους αστυνομικούς και τις τοπικές κοινωνίες
Αστυνομικοί της ΟΠΚΕ
Συνελήφθη 29χρονος Γεωργιανός μέλος διεθνούς συμμορίας: Είχε διαρρήξει το σπίτι της εισαγγελέως Τουλουπάκη το 2020
Χαρακτηριστικό των μελών της ομάδας ήταν η αποφασιστικότητα και ο επαγγελματισμός τους, αφού δεν δίσταζαν να διαπράττουν δύο διαρρήξεις στην ίδια πολυκατοικία
H τέως εισαγγελέας διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη
Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Έλενα Χριστοπούλου: Η αγωγή του 1 εκατ. ευρώ, οι 7 πλαστές συμβάσεις και η υπεξαίρεση
Στην αγωγή των 34 σελίδων το μοντέλο περιγράφει τη συνεργασία της με τη μάνατζερ που έληξε άδοξα - «Μου έσκαβε τον λάκκο, βρέθηκα να είμαι ένα ανήμπορο θύμα μιας οικονομικής πλεκτάνης»
Η Ηλιάνα Παπαγεωργίου και η Έλενα Χριστοπούλου 5