Ελλάδα

Χρόνια πολλά – Καλά Χριστούγεννα – Φιλιά πολλά – Αλλά δώρο ΓΙΟΚ

Με επισκέψεις μ' άδεια χέρια και με ευχές ανέξοδες θα βγάλουν τις υποχρεώσεις στις γιορτές το 60% των Ελλήνων.
 

Όπως προκύπτει από έρευνα της εταιρίας δημοσκοπήσεων «Interview», σε πανελλαδικό δείγμα 401 ατόμων, ”μαχαίρι” στις χριστουγεννιάτικες δαπάνες για δώρα προς συγγενείς και φίλους, θα βάλουν φέτος πάνω από έξι στους δέκα Έλληνες με ποσοστό 62,3%, από 41,8% πέρυσι.
 
Σε ποσοστό 76,6% δηλώνουν ότι οι φετινές γιορτές τούς βρήκαν σε χειρότερη οικονομική κατάσταση, από ό,τι οι περσινές, όταν το αντίστοιχο ποσοστό για το 2009 ήταν στο 44,2%.
 
Οι μεγάλες περικοπές στις δαπάνες δε φαίνεται να επηρεάζουν σημαντικά τα παιδιά αν κι ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό ατόμων, που ξεπερνάει το 24,7% δηλώνει ότι ο «Αη Βασίλης» δε θα επισκεφτεί φέτος το σπίτι τους.
 
Η κρίση τσακίζει και την διασκέδαση καθώς το 51,9% δεν θα ξεμυτίσει από το σπίτι.
 
Στο μεταξύ, ποσοστό 10,4%, από 16,3% πέρσι, δηλώνουν ότι δεν θα βγουν να ψωνίσουν σαν να μην υπάρχει αύριο, παρά την κρίση, με τις γυναίκες να είναι πιο αποφασισμένες σε ποσοστό 16,2%, έναντι μόλις 5% των ανδρών.
 
Η πτώση φτάνει στο 54,5% για τα καλλυντικά, στο 58,4% για τα ταξίδια, στο 64,9% για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών και στο 66,2% για τα κινητά τηλέφωνα, στο 75,3% για διάφορες ηλεκτρικές συσκευές και στο 76,6% για τα κοσμήματα-αξεσουάρ (με 76,6%). Όλα τα ποσοστά είναι κατά πολύ υψηλότερα, σε σχέση με την αντίστοιχη μέτρηση των περσινών Χριστουγέννων.
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψη του Άρη Μουγκοπέτρου για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»
Ο δικηγόρος της συζύγου του περιέγραψε στο newsit.gr όλα όσα έγιναν - Γιατί έληξε η συνεργασία του με τον Μουγκοπέτρο και ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την σύζυγό του
Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή – Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της» 28
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά να κηρυχτεί ο δήμος Αγίου Δημητρίου μετά τις καταστροφές από την ισχυρή καταιγίδα
Μεταξύ των σημείων που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα είναι η ευρύτερη περιοχή των οδών Λιδωρικίου, Τεπελενίου, Βαλτετσίου και Δράμας
Σοβαρές ζημιές στον δήμο Αγίου Δημητρίου από τη νεροποντή της Παραμονής Χριστουγέννων