Ελλάδα

Υπ. Εργασίας: Οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στην Εργάνη για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» ανοίγει για την υποβολή δηλώσεων για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ (Α’ φάση Φεβρουάριος 2022, Β’ φάση Ιανουάριος 2022 και Δεκέμβριος 2021), καθώς και για τις αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις σε πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας, ως εξής:

Α. Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Φεβρουάριο 2022 – Α΄ φάση

Για τον μήνα Φεβρουάριο 2022 – Α΄ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, στις επιχειρήσεις-εργοδότες που επιθυμούν να ενταχθούν στον Μηχανισμό, σύμφωνα με την αριθμ. 108743/31-12-2021 ΚΥΑ (Β’ 6323), δίνεται η δυνατότητα υποβολής δηλώσεων «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄- φάση)» και «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Α΄ – φάση) – Ορθή Επανάληψη», εφόσον γνωστοποιηθεί εκ των προτέρων κάθε αλλαγή ή τροποποίηση της οργάνωσης του χρόνου εργασίας, μέσω του εντύπου Ε4: Πίνακας Προσωπικού-Συμπληρωματικός Ωραρίου των εργαζομένων που εντάσσονται στον ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ, από την 1η Φεβρουαρίου 2022 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022.

Επίσης, είναι δυνατή η διαδικασία των ορθών επαναλήψεων των αιτήσεων/δηλώσεων ένταξης στον Μηχανισμό – Α’ φάση, καθ’ όλη τη διάρκεια της ανωτέρω προθεσμίας.

Β. Προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Ιανουάριο 2022 – Β΄ φάση

Για τον μήνα Ιανουάριο 2022 – Β΄ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ φάση)» και «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ φάση) – Ορθή Επανάληψη» από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022.

Γ. Νέες προθεσμίες υποβολής δηλώσεων για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 – B΄ φάση ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, δίνεται η δυνατότητα υποβολής των δηλώσεων «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ φάση)» και «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β΄ φάση) – Ορθή Επανάληψη», για τον μήνα Δεκέμβριο 2021 και μόνο για:

– επιχειρήσεις που δεν έχουν υποβάλει δήλωση Β΄ φάσης

– επιχειρήσεις που έχουν υποβάλει δήλωση Β΄ φάσης, αποκλειστικά για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ φάσης από τις 4 έως τις 11 Φεβρουαρίου 2022.

Πριν υποβληθεί το έντυπο «αίτηση/δήλωση ένταξης στον Μηχανισμό «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» (Β’ φάση) – Ορθή Επανάληψη» για τους εργαζόμενους οι οποίοι αποκλείστηκαν από τις πληρωμές της Β΄ φάσης, οι εργοδότες μπορούν να αναζητούν την τελευταία δήλωση για τη Β’ φάση και, επιλέγοντας το κουμπί «Διαχείριση», να ενημερώνονται για τους λόγους αποκλεισμού εργαζομένων από τις πληρωμές της Β’ φάσης.

Δ. Υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας εργαζομένων από επιχειρήσεις σε περιοχές της Εύβοιας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές

Τέλος, το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» είναι διαθέσιμο από τις 3 έως και τις 28 Φεβρουαρίου 2022 για την υποβολή δηλώσεων αναστολών συμβάσεων εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων για τον μήνα Φεβρουάριο 2022 από επιχειρήσεις εργοδότες, βάσει ΚΑΔ, που εδρεύουν ή έχουν παράρτημα σε περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και που ανήκουν στα διοικητικά όρια των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης Αγίας ‘Αννας της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη με αριθμ. 60622/17-8-2021 ΚΥΑ, όπως ισχύει.

Στο έντυπο δήλωσης αναστολών επιλέγουν τη σχετική ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ «Επιχειρήσεις που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, βάσει ΚΑΔ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
SEAJETS: Δίπλα στους κατοίκους των νησιών – Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στην Αλόννησο
Με κοινό όραμα τη θωράκιση της υγείας στο νησί, με πνεύμα συνεργασίας και δράσης, η SEAJETS, ο Μάριος Ηλιόπουλος και ο Δήμος Αλοννήσου ένωσαν τις δυνάμεις τους για την υλοποίηση μιας σημαντικής υγειονομικής δράσης
Στιγμιότυπο από οφθαλμολογική εξέταση κατά τη διάρκεια της δράσης
Εθνικός Χάρτης Δεδομένων ESG: Μια καινοτόμα πρωτοβουλία για την βιωσιμότητα των ελληνικών επιχειρήσεων
Συγκεντρώνει, αναλύει και οπτικοποιεί έως σήμερα δεδομένα από 14.293 επιχειρήσεις από τις 13 περιφέρειες της χώρας καλύπτοντας 11 κλάδους οικονομικής δραστηριότητας
Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ)
Δύο τροχαία με λεωφορεία και τραμ σε διάστημα 2 μηνών: Αίτια και ομοιότητες των συγκρούσεων σε Βούλα και Πειραιά με 77 τραυματίες
Οι δύο περιπτώσεις οδηγών ΜΜΜ που ένιωσαν αδιαθεσία μέσα σε διάστημα 2 μηνών, και προκάλεσαν τροχαία ατυχήματα και τραυματισμένους επιβάτες - Τι συνέβη στη σύγκρουση των 2 λεωφορείων και του λεωφορείου με τραμ
Σύγκρουση αστικού λεωφορείου του ΟΑΣΑ με συρμό του τράμ στον Πειραιά
4