Ελλάδα

Υπό κατάληψη η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών για συμπαράσταση στους καλλιτέχνες

Σε κατάληψη προχωρά και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) με απόφαση της γενικής συνέλευσης των φοιτητών και φοιτητριών που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Η κατάληψη στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών αποφασίστηκε σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των καλλιτεχνών για την απόσυρση του Π.Δ 85/2022.

Oι σπουδαστές της ΑΣΚΤ, στην ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις τους, διεκδικούν «άμεση ίδρυση δημοσίου και δωρεάν πανεπιστήμιου και νέων πανεπιστημιακών τμημάτων παραστατικών τεχνών σε όλη την Ελλάδα.

Διαδικασίες εξομοίωσης για τους αποφοίτους ανώτερων καλλιτεχνικών σχολών (διαβούλευση με όλα τα συλλογικά όργανα για τη ρύθμιση των διαδικασιών αυτών). Πτυχίο που να εξασφαλίζει όλη τη γνώση, χωρίς μεταπτυχιακά επί πληρωμή, χωρίς απόσπαση της παιδαγωγικής επάρκειας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σοκάρει ο πατέρας της 14χρονης που ξυλοκοπήθηκε από 3 ανήλικες στη Θεσσαλονίκη - «Της έσπασαν δόντια και τη χτυπούσαν με κλωτσιές παντού»
«Αυτό που την έσωσε από τα χειρότερα είναι ότι η Μαρία πάει εδώ και οκτώ χρόνια Ταε Κβο Ντο» λέει στο newsit.gr o πατέρας της μαθήτριας
Σχολική αίθουσα / Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 16