Ελλάδα

Υπογράφηκε η σύμβαση για την 4η φρεγάτα Belharra που θα ονομάζεται «Θεμιστοκλής»

Ο «Θεμιστοκλής» θα έχει τη δυνατότητα να φέρει και βαλλιστικούς πυραύλους

Γεγονός είναι από την Παρασκευή, 14 Νοεμβρίου, η υπογραφή της σύμβασης για την 4η φρεγάτα Belharra.

Η σύμβαση για την Belharra υπογράφηκε από τον γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), υποστράτηγο Ιωάννη Μπούρα.

Πρόκειται για την 1η τροποποίηση των συμβάσεων 16Β/21 και 17Β/21 που αφορούν στην προμήθεια 4ης φρεγάτας τύπου FDI HN Standard 2++, μετά των υπηρεσιών εν συνεχεία υποστήριξης με την εταιρεία NAVAL Group. Το γεγονός ανακοινώθηκε σήμερα, Δευτέρα 17 Νοεμβρίου, από την ΓΔΑΕΕ.

Προηγήθηκε η ψήφιση του σχετικού σχεδίου νόμου στις 3/10/2025, το οποίο κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας στη Βουλή των Ελλήνων, όπως και η δημοσίευση του Νόμου 5235/2025 στις 7/10/2025 (ΦΕΚ Α 173).

Η ανάρτηση της Naval Group 

 

Στο ΚΥΣΕΑ στις 17 Σεπτεμβρίου είχε γίνει η παρουσίαση των δυνατοτήτων της 4ης φρεγάτας Belharra που θα φέρει το όνομα «Θεμιστοκλής». Ο «Θεμιστοκλής» θα έχει τη δυνατότητα να φέρει και βαλλιστικούς πυραύλους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Συγκινητικές σκηνές» στην Αθήνα – Μεγάλο ενδιαφέρον διεθνών ΜΜΕ για την ελληνική επιχείρηση επαναπατρισμού κατοικιδίων από τη Μέση Ανατολή
Τα ξένα μέσα ενημέρωσης όπως το AP, ABC και France24 διέδωσαν το θέμα με την ασφαλή επιστροφή των κατοικίδιων από τη Μέση Ανατολή στην Ελλάδα
επαναπατρισμός
Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Νέα σκληρή ανακοίνωση κατά Κωνσταντοπούλου και Καρυστιανού – «Πρόθεσή τους να μην διεξαχθεί η δίκη για τα Τέμπη»
«Έχουν πέσει οι μάσκες και αποκαλύφθηκε το ψεύτικο ενδιαφέρον τους για απόδοση Δικαιοσύνης. Μοναδικός στόχος της η πολιτική εκμετάλλευση»
Η Μαρία Καρυστιανού με τη δικηγόρο και στενή συνεργάτιδά της, Μαρία Γρατσία, η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Πάνος Ρούτσι 50