Ελλάδα

Υπόθεση Novartis: Στις 2 Μαρτίου απολογείται η Ελένη Τουλουπάκη

Προθεσμία προκειμένου να απολογηθεί για τις 2 Μαρτίου 2022 έλαβε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να απολογηθεί στο πλαίσιο της έρευνας για τη σκευωρία της Novartis με κεντρικό πρόσωπο τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Η Ελένη Τουλουπάκη αντιμετωπίζει το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας αλλά και σειρά πλημμεληματικών πράξεων μεταξύ των οποίων και αυτή της παράβασης καθήκοντος. Η εισαγγελέας συνοδευόμενη από το δικηγόρο της προσήλθε ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση Novartis και ζήτησε και έλαβε προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την υπεράσπιση της.

Η εισαγγελική λειτουργός από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται ενώ σε πρόσφατη δήλωση της έκανε λόγο σε πιέσεις και επιθέσεις με στόχο να μην προχωρήσει η έρευνα για την φαρμακοβιομηχανία.

Η κ. Τουλουπάκη αναφέρθηκε σε καταπάτηση κάθε έννοιας κράτους δικαίου και διάκρισης εξουσιών επισημαίνοντας πως δεν υπέκυψε σε πιέσεις. Μάλιστα, χαρακτήρισε «τίτλο τιμής» την κλήση της σε απολογία σημειώνοντας: «Δεν φοβάμαι τίποτα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κατασκοπεία στη Σούδα: Στη φυλακή ο 58χρονος Πολωνός – Αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως έκανε τουρισμό
Για τις φωτογραφίες ισχυρίστηκε πως τις έστελνε στην αδερφή του στην Πολωνία καθώς ο σύζυγος της είναι στρατιωτικός και «του αρέσουν» τέτοιες εγκαταστάσεις
Κατασκοπεία στη Σούδα
«Ακραία εγκληματική οδική συμπεριφορά» λέει για τον αστυνομικό που παραβίασε το κόκκινο η οικογένεια του 63χρονου που σκοτώθηκε στο τροχαίο στη Βουλή
Μομφές για παραλείψεις των ανδρών της Τροχαίας κατά τη διάρκεια της συλλογής των στοιχείων γύρω από τις συνθήκες του σοκαριστικού...
Τροχαίο δυστύχημα 6