Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Υπόθεση Ζακ Κωστόπουλου: Σήμερα η πρόταση του εισαγγελέα για τους κατηγορούμενους

Ζακ Κωστόπουλος

Η ώρα του εισαγγελέα έφτασε στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για το βάναυσο θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου.

Σήμερα στη δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να ολοκληρωθούν οι απολογίες των κατηγορουμένων και να αγορεύσει ο εισαγγελέας της έδρας επί της ενοχής ή μη των εμπλεκόμενων στην υπόθεση για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι στο εδώλιο κάθονται έξι κατηγορούμενοι, ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση εξαρχής καθώς και τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης για δώσουν εξηγήσεις για το θάνατο του ακτιβιστή.

Οι πέντε κατηγορούμενοι έχουν ήδη απολογηθεί κατά τις προηγούμενες δύο συνεδριάσεις του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί και ο τελευταίος κατηγορούμενος ο οποίος απουσίαζε λόγω covid-19.

Στη συνέχεια, το λόγο θα λάβει ο εισαγγελέας ο οποίος θα προτείνει σε δικαστές και ενόρκους εάν οι κατηγορούμενοι πρέπει να κριθούν ένοχοι ή όχι για το αδίκημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης.

Από την πλευρά των νομικών παραστατών της οικογένειας του ακτιβιστή έχει υποβληθεί αίτημα στο δικαστήριο για την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Κοσμηματοπώλης και μεσίτης στις απολογίες τους αρνήθηκαν κάθε σχέση με τον θάνατο του ακτιβιστή.

Ο κοσμηματοπώλης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στη δικαστική αίθουσα μόνο για να απολογηθεί, υποστήριξε ενώπιον δικαστών και ενόρκων, ότι δε θυμάται εάν οι κλωτσιές που έδωσε στο θύμα τον… πέτυχαν.

«Προσπαθώντας να τον σταματήσω τον κλώτσησα, τώρα τον πέτυχα, δεν τον πέτυχα, δε ξέρω. Δύο φορές τρεις τον κλώτσησα νομίζω, είχαν πάθει σοκ.Ήθελα να μείνει μέσα στο κατάστημα για να τον συλλάβει αστυνομία.Δεν είχα διάθεση να τον χτυπήσω να τον σκοτώσω» ανέφερε στην απολογία του.

Από την πλευρά του, ο μεσίτης, δήλωσε αθώος, αρνούμενος την κατηγορία πως συνέβαλε στο θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή. Όπως είπε στην απολογία του, δεν ήθελε να πάθει κακό το θύμα ενώ υποστήριξε ότι κλώτσησε την τζαμαρία και ο 33χρονος ακτιβιστής και ήρθε σε… επαφή με το πόδι του. Αμέσως όπως ανέφερε και τον τράβηξε έξω.

Την κατηγορία αρνήθηκαν και οι τρεις αστυνομικοί που απολογήθηκαν στις προηγούμενες συνεδριάσεις του δικαστηρίου, υποστηρίζοντας πως λειτούργησαν στα πλαίσια των καθηκόντων τους.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις