Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ζακ Κωστόπουλος: Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία του στη Γλάδστωνος

Ζακ Κωστόπουλος: Η ώρα της Δικαιοσύνης για τη δολοφονία του στη Γλάδστωνος

Η ώρα απόδοσης ευθυνών για το βάναυσο θάνατο του 33χρονου ακτιβιστή Ζακ Κωστόπουλου έφτασε, τρία χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε το Πανελλήνιο.

Σήμερα (20.10.2021) ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αναμένεται να αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με έξι κατηγορούμενους να κάθονται στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τη κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης.

Στο εδώλιο θα καθίσουν ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που έχουν κατηγορηθεί για την υπόθεση εξαρχής καθώς και τέσσερις αστυνομικοί, οι οποίοι κλήθηκαν στο πλαίσιο της ανάκρισης για δώσουν εξηγήσεις για το θάνατο του ακτιβιστή. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από την πλευρά της οικογένειας του θύματος αλλά και των κατηγορουμένων υπάρχει η πρόθεση να εκδικαστεί η υπόθεση καθώς άπαντες επιθυμούν, τρία χρόνια μετά, τη ταχύτερη έκδοση της ετυμηγορίας.

Σημαντικό στοιχείο για την έκβαση της υπόθεσης στο ακροατήριο, αναμένεται να παίξουν-πάντως- οι εικόνες του άγριου ξυλοδαρμού του Ζακ Κωστόπουλου αποτυπώθηκαν σε βίντεο αυτοπτών μαρτύρων που είδαν το «φως» της δημοσιότητας.

Υπό συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί, το θύμα βρέθηκε εγκλωβισμένος μέσα σε ένα κοσμηματοπωλείο στην οδό Γλάδστωνος, στο κέντρο της Αθήνας. Στα βίντεο αποτυπώνεται ο Ζακ Κωστόπουλος, που βρίσκεται στο εσωτερικό του κοσμηματοπωλείου, να προσπαθεί με τη βοήθεια ενός πυροσβεστήρα να σπάσει την πόρτα. Σε κατάσταση πανικού σκύβει μέσα στη βιτρίνα και με το κεφάλι του χτυπάει το τζάμι. Ο ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου και ένας γείτονας, μεσίτης στο επάγγελμα, τον χτυπούν με κλωτσιές στο κεφάλι επί δέκα δευτερόλεπτα. Όταν ο 33χρονος βγαίνει στο πεζοδρόμιο ο κοσμηματοπώλης συνεχίζει να τον κλωτσάει στο κεφάλι.

Το θύμα είναι πεσμένο στο πεζοδρόμιο όταν φτάνουν οι πρώτοι αστυνομικοί και λίγο αργότερα τραυματιοφορείς του ΕΚΑΒ. Ένας διασώστης περιποιείται τα τραύματα του και του δένει με επίδεσμο το κεφάλι.

Εντελώς, ξαφνικά, ο 33χρονος με το πόδι του σπάει τη βιτρίνα, παίρνει ένα σπασμένο τζάμι και απειλεί τον τραυματιοφορέα και τους αστυνομικούς. Προσπαθεί να διαφύγει και ένας αστυνομικός τον χτυπάει με κλωτσιά στην πλάτη.

Λίγο πιο κάτω χάνει την ισορροπία του και πέφτει πάνω σε ένα τραπέζι που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο. Τότε δέχεται ακόμα ένα χτύπημα με κλομπ από έναν αστυνομικό και πέφτει στο πεζοδρόμιο. Οι αστυνομικοί τού αποσπούν το κομμένο τζάμι και του περνούν χειροπέδες. Τον τοποθετούν στο φορείο, ενώ το σεντόνι έχει γεμίσει αίματα. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», αλλά στη διαδρομή υποκύπτει στα τραύματά του.

Οι λοιποί κατηγορούμενοι και το δικονομικό ζήτημα

Η οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου έχει μηνύσει όλους όσοι ενεπλάκησαν λόγω αρμοδιότητας στις τελευταίες στιγμές του 33χρονου ακτιβιστή ενώ έχει ζητήσει τη μετατροπή του κατηγορητηρίου στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο. Αίτημα στο οποίο αναμένεται να επιμείνει και στο ακροατήριο.

Πέραν από τους έξι κατηγορούμενους που κάθονται στο εδώλιο, για τους υπόλοιπους αστυνομικούς και τον διασώστη του ΕΚΑΒ που εμπλέκονται σύμφωνα με την μήνυση της οικογένειας του στο θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου, η δικογραφία που έχει σχηματιστεί βρίσκεται στο δικαστικό συμβούλιο και εκκρεμεί το ζήτημα της παραπομπής τους ή μη σε δίκη. 

Τα πρόσωπα αυτά ωστόσο έχουν κληθεί και ως μάρτυρες στη σημερινή δίκη. Κάτι που σύμφωνα με νομικούς κύκλους δημιουργεί ζήτημα δικονομικής αταξίας το οποίο θα πρέπει να επιλυθεί από το δικαστήριο καθώς πρόκειται για δύο συναφείς δικογραφίες, που οι κατηγορούμενοι στη μία, είναι μάρτυρες στην άλλη υπόθεση.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις