Ελλάδα

Ζητούν απαγόρευση του καπνίσματος και σε ανοικτούς κοινόχρηστους χώρους

Απαγόρευση του καπνίσματος σε κοινόχρηστους ανοιχτούς χώρους, πάρκα, παραλίες και χώρους άθλησης, ζητά η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία (ΕΑΕ), από την Πολιτεία, τονίζοντας ότι είναι καιρός η πρακτική αυτή να εφαρμοστεί και στην Ελλάδα, τώρα που σταδιακά πολλές πόλεις στην Ευρώπη, με τελευταίο το Παρίσι, έχουν ξεκινήσει να την εφαρμόζουν.

«Απευθυνόμαστε για μία ακόμα φορά στο Υπουργείο Υγείας ζητώντας να φέρει στην Βουλή την κατάλληλη νομοθετική ρύθμιση και στους Δήμους να φροντίσουν για την ενημέρωση και την τοποθέτηση ειδικών πινακίδων στους Δημόσιους Ανοιχτούς Κοινόχρηστους χώρους», αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΕ Ευάγγελος Φιλόπουλος.

Σημειώνει ότι η ΕΑΕ ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια την εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την απαγόρευση του καπνίσματος αφ΄ενός μεν στις παιδικές χαρές και αφ΄ετέρου στις παραλίες, όπου τα αποτσίγαρα αποτελούν τοξικά απόβλητα για το περιβάλλον και τους ανθρώπους. Διαθέτει δε μακέτα της ειδικής πινακίδας ενημέρωσης των επισκεπτών στις παιδικές χαρές, την οποία προσφέρει σε όποιον Δήμο την ζητήσει και στην οποία ανγράφεται. «Μην καπνίζετε. Εδω παίζουμε εμείς!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Απήγαγαν 20χρονο οδηγό μηχανής στα Γλυκά Νερά - «Με βάζουν στο αμάξι, με πάνε στο βουνό και με πλακώνουν στο ξύλο»
Ένας εκ των 2 συλληφθέντων παραδέχτηκε την ενοχή του και ζήτησε συγγνώμη από τον 20χρονο - «Δεν είχα λεφτά και με απείλησαν κλείνοντας μου για την επόμενη μέρα να τους πάω χρήματα» τονίζει το θύμα
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
Βίντεο από τη δράση οπαδών μεγάλης ομάδας – Σωρεία κακουργηματικών πράξεων για τους 13 συλληφθέντες
Οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακρίτρια ανηλίκων, καθώς ένας εκ των συλληφθέντων είναι ανήλικος, και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους
Κατασχεθέντα αντικείμενα από τη δράση των οπαδών
2
«Ψάχναμε με φακούς, οι γονείς δεν μας άνοιγαν, δεν ξέραμε τι θα αντικρίσουμε» λέει ο αστυνομικός που βρήκε το μωρό στο μπαλκόνι στη Θεσσαλονίκη
«Εισβάλαμε στο σπίτι, το σπίτι δεν είχε ρεύμα, ακολουθήσαμε το κλάμα του παιδιού - Οι γονείς κοιμόντουσαν στο δωμάτιο με άλλα τρία ανήλικα ενώ το παιδί έκλαιγε», λέει ο αστυνομικός
Το μπαλκόνι στο οποίο παράτησαν το μωρό οι γονείς του
17
Επιστρέφουν στην Ελλάδα οι καλλιτέχνες που αποκλείστηκαν στο Ισραήλ - «Πέρασαν πύραυλοι από πάνω μας, είμαστε σε τέσσερα λεωφορεία περίπου 400 Έλληνες»
«Μας έβαλαν σε πούλμαν, δεν ξέρουμε τον προορισμό, στόχος είναι να φτάσουμε στα σύνορα. Μας περιμένουν αεροπορικά αεροσκάφη και boeing», λένε οι Έλληνες καλλιτέχνες για το μακρύ ταξίδι της επιστροφής από τη Μέση Ανατολή
Μανώλης Καραντίνης
1
Ξέσπασε ο Μανιαδάκης στη δίκη για τη Novartis: «Υπήρξε βιομηχανία καταγγελιών εναντίον μου, με διαδοχικές έρευνες – Η καριέρα μου δεν αποκαταστάθηκε ποτέ»
«Μου είπαν ότι θέλουν να καταδικάσουν τη Novartis. Ο Σαράκης μου το είπε και ότι αν καταδικάσουμε την εταιρία θα πάρουμε λεφτά και θα τα φάμε στη Ρωσία»
Δικαστήριο