Δευτέρα, 20 Μαΐ
24oC Αθήνα

Καιρός: Γίναμε… Βόρειος Πόλος! Στους -14,5 η θερμοκρασία στη Φλώρινα – Πάγωσε το λιμάνι στην Αλεξανδρούπολη!

Φωτογραφία Eurokinissi
Φωτογραφία Eurokinissi

– Στην κατάψυξη όλη η χώρα και σήμερα καθώς συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας
– Απίστευτες εικόνες από την Αλεξανδρούπολη, πάγωσε το λιμάνι!
– Έπιασε -14 ο υδράργυρος στη Φλώρινα και τις γύρω περιοχές
– Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία – Η πρόβλεψη για τις επόμενες ημέρες
– Είναι η τελευταία κακοκαιρία του Ιανουαρίου λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές
– Δείτε σε χάρτες την κάθοδο του χιονιά τις επόμενες ώρες

Όλη χώρα στην κατάψυξη, καθώς συνεχίζεται το κύμα κακοκαιρίας, με κύριο χαρακτηριστικό το τσουχτερό κρύο. Και μπορεί στην Αττική ο υδράργυρος να έχει φτάσει μέχρι τους 2 με 3 βαθμούς αλλά στα βόρεια τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύσκολα!

Ειδικά στη Δυτική Μακεδονία, η κατάσταση θύμιζε περισσότερο… Βόρειο Πόλο! Σύμφωνα με το kozanilife.gr, ο υδράργυρος έπεσε κάτω από τους -10 βαθμούς και στη Φλώρινα το θερμόμετρο έδειξε ακόμη και -14,5 βαθμούς Κελσίου!

Δείτε εδώ αναλυτικά την ενημέρωση της αστυνομίας για διακοπές κυκλοφορίας, κατολισθήσεις και ηλεκτροδοτήσεις σε ολόκληρη την περιφέρεια

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες σημειώθηκαν σε:

Βλάστη: -14,6
Φλώρινα: -14,5
Πτολεμαΐδα: -12,6
Γρεβενά: -10
Καστοριά: -8
Κοζάνη: -7,5

Απίστευτες εικόνες στην Αλεξανδρούπολη

Μια απίστευτη εικόνα αντίκρισαν το πρωί της Κυριακής (24.01.2016) οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης: το κομμάτι του λιμανιού όπου δένουν οι βάρκες είχε καλυφθεί από στρώμα πάγου! Οι εικόνες από το alexpoli.gr είναι το λιγότερο εντυπωσιακές!

Νωρίς το πρωί το θερμόμετρο σε σημεία της πόλης έδειξε -8 και περίπου στις 09:00 στο κέντρο της πόλης τα θερμόμετρα έδειχναν -3 βαθμούς!

Στα λευκά και η Κρήτη

Στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές και ημιορεινές περιοχές στην ανατολική Κρήτη χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται μέχρι αυτή την ώρα ιδιαίτερα προβλήματα. Χιονισμένο είναι το Οροπέδιο Λασιθίου, η περιοχή της Αγίας Βαρβάρας και του Ζαρού Ηρακλείου.

Οι οδηγοί που πρόκειται να κατευθυνθούν προς το Οροπέδιο Λασιθίου θα πρέπει να εφοδιαστούν με αντιολισθητικές αλυσίδες στο ύψος της Παναγίας της Κεράς, στο τμήμα Αυχήν Άμπελος όσο και εντός του Οροπεδίου ιδιαίτερα και λόγω παγετού.

Την ίδια ώρα η πολιτική προστασία του δήμου Οροπεδίου βρίσκεται σε επιφυλακή και είναι έτοιμη να επέμβει όπου παρουσιασθεί πρόβλημα.

Πρόγνωση καιρού

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από το κύμα κακοκαιρίας είναι αυτές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης, με ασθενείς χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά.

Σήμερα, σε πολλές περιοχές το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού εκτός από το τσουχτερό κρύο είναι ο… ήλιος με δόντια. Σταδιακά, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν, ενώ μέσα στην εβδομάδα ο υδράργυρος θα αρχίσει να ανεβαίνει και μέχρι την Παρασκευή θα φτάσει σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Ακούστε την πρόγνωση του Νίκου Καντερέ στο newsit.gr για την Κυριακή

Και για τη Δευτέρα

Δείτε στους χάρτες που θα χιονίσει στην Αττική τις επόμενες ώρες

ΧΑΡΤΕΣ ΑΠΟ POSIDON

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε