Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Καιρός: Η «Χιόνη» έπνιξε την Κρήτη! Έπεσαν 461 χιλιοστά βροχής στα Χανιά

Καιρός: Η «Χιόνη» έπνιξε την Κρήτη! Έπεσαν 461 χιλιοστά βροχής στα Χανιά
Φωτογραφία zarpanews.gr

Στο έλεος της κακοκαιρίας «Χιόνη» και σήμερα η Κρήτη.
Θρίλερ στη Μεσαρά για τον εντοπισμό τετραμελούς οικογένειας που αγνοείται.
«Βούλιαξαν» τα Χανιά, 9 περιοχές στη λίστα με τα 10 μεγαλύτερα ύψη βροχής.
Ηλιόλουστος ο καιρός αύριο σε όλη τη χώρα με… δυο εξαιρέσεις.

Η Κρήτη και κυρίως τα Χανιά βρέθηκαν στο έλεος της κακοκαιρίας «Χιόνη», που συνεχίζει να πλήττει το νησί και σήμερα Κυριακή. Και όπως δείχνουν τα στοιχεία του meteo.gr, θα συνεχίσει και τη Δευτέρα (18.02.2019), αφού αν και ο καιρός έχει βελτιωθεί παντού, αυτό δεν ισχύει για Νότιο Αιγαίο και Κρήτη!

Στη Μεσαρά Χανίων, άλλωστε, βρίσκεται εδώ και ώρες σε εξέλιξη ένα πραγματικό θρίλερ. Μια τετραμελής οικογένεια παρασύρθηκε από ρέμα το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή, ενώ γύρισε από γλέντι γάμου. Ισχυρές δυνάμεις δίνουν μάχη με το χρόνο για να τους βρουν.

Στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη, την Κυριακή (27.02.2019), δεν ισχύει ότι για την υπόλοιπη Ελλάδα: δεν επικρατεί ηλιοφάνεια και καλός καιρός, αντίθετα οι βροχοπτώσεις της «Χιόνης».

Χαρακτηριστικό της σφοδρότητας με την οποία χτύπησε η «Χιόνη» την Κρήτη, το γεγονός πως από τα 10 μεγαλύτερα ύψη βροχής που έχει καταγράψει το δίκτυο των σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, από την Τρίτη έως και το πρωί της Κυριακής, τα εννέα βρίσκονται στην Κρήτη! «Πρωταθλητής» αναδείχτηκε ο Σέμπρωνας Χανίων με 461 χιλιοστά βροχής σε αυτό το χρονικό διάστημα, ενώ ακολουθούν Ασκύφου Χανίων (434), Ασή Γωνιά Χανίων (390), Στενή Ευβοίας (345), Βρύσες Χανίων (343) και Έλος Χανίων (307 χιλιοστά).

Ο Ήλιος… «ξεχνά» την Κρήτη και το Νότιο Αιγαίο

Ο καιρός αύριο Δευτέρα θα είναι καλύτερος παντού, εκτός από το Νότιο Αιγαίο και την Κρήτη, όπου θα συνεχιστούν οι νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές έως το μεσημέρι, σύμφωνα με το meteo.gr.

Αν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, ο Ήλιος θα έχει… «δόντια». Γιατί το κρύο θα είναι τσουχτερό σε πολλές περιοχές. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία, τη Δευτέρα, θα κυμανθεί από -3 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα βόρεια ηπειρωτικά από 1 έως 15, στα κεντρικά ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νότια ηπειρωτικά από 4 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 15, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 15, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 8 έως 17, ενώ στην Κρήτη από 10 έως 14.

Οι άνεμοι στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια, οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια και οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 15 βαθμούς.

Ο καιρός σήμερα Κυριακή – Πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά και μετά το μεσημέρι αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά και νότια 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη όπου τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί παγετός.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Στα νησιά ανατολικού Αιγαίου γενικά αίθριος. Στα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων.
Άνεμοι: Στα βόρεια από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Παροδικές νεφώσεις και μετά το μεσημέρι αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 5 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 1 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις