Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Καιρός: Η Ηλέκτρα είναι εδώ – Το νέο κύμα κακοκαιρίας ήρθε από την Ιταλία στην Ελλάδα

Καιρός: Η Ηλέκτρα είναι εδώ – Το νέο κύμα κακοκαιρίας ήρθε από την Ιταλία στην Ελλάδα

Η Ηλέκτρα είναι ένα βαθύ βαρομετρικό χαμηλό το οποίο μας έρχεται από την Ιταλία και επηρεάζει ήδη τις περισσότερες περιοχές της χώρας μας με τον καιρό να είναι πολύ βροχερός.

Η Ηλέκτρα θα μας επηρεάσει σήμερα και αύριο Παρασκευή 29/12.

Σήμερα, Πέμπτη 28/12 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει κακοκαιρία με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα πιο έντονα φαινόμενα μέχρι και το μεσημέρι εντοπίζονται ήδη στη Δυτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο. Το βράδυ, θα εντοπίζονται κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Αιγαίο.

Θα ρίξει πολύ χιόνι

Πυκνό χιόνι θα πέσει πάνω από τα 1000 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1200 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές.

Ισχυροί θα είναι και οι νοτιάδες. Στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8-9 μποφόρ και στο Ιόνιο τα 7-8 μποφόρ.

Θα μουλιάσουμε και την Παρασκευή

Την Παρασκευή 29/12, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν  στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στην Κρήτη και στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου – ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι βροχερός κυρίως στα δυτικά.

Χιόνια θα πέσουν πάνω από τα 800-900 μέτρα στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία και πάνω από τα 1.000 μέτρα στις υπόλοιπες περιοχές.

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί και στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα στραφούν παντού σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση πνέοντας με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει κι άλλο.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις