Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός – Κυκλώνας Ζορμπάς: Η Αττική… των στεναγμών! Προβλήματα σε δρόμους και λιμάνια

Καιρός – Κυκλώνας Ζορμπάς: Η Αττική… των στεναγμών! Προβλήματα σε δρόμους και λιμάνια
Φωτογραφία: Eurokinissi

Το “δίδυμο” κυκλώνας Ζορμπάς – καιρός εξακολουθούν να ταλαιπωρούν την Αττική, στην οποία παρατηρούνται προβλήματα. Live η πορεία του σπάνιου φαινομένου.

Ο κυκλώνας Ζορμπάς είναι… ακόμη εδώ και ο καιρός θυμίζει βαθύ χειμώνα. Τα χειρότερα φαίνεται πως πέρασαν για τις περισσότερες περιοχές, εκτός από την Εύβοια, όπου η αγωνία βρίσκεται στο κόκκινο για την τύχη των τριών αγνοουμένων.

Στην Αττική ο κυκλώνας Ζορμπάς πέρασε… ξυστά, ωστόσο δεν έλειψαν τα προβλήματα τόσο χθες, Σάββατο 29.09.2018, όσο και σήμερα Κυριακή.

Αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα, επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr ή στην σελίδα του newsit.gr στο Facebook

Καιρός: Η εικόνα στους δρόμους της Αθήνας

Αποκαταστάθηκε πλέον, σύμφωνα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Μαραθώνος, που είχε κλείσει λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, ενώ διακόπηκε σε άλλα σημεία της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα διακοπή κυκλοφορίας έχουμε: Στο κόμβο Οινόης, επί της παλαιάς εθνικής οδού Ελευσίνας – Θήβας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στην έξοδο 1 της Αττικής οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στην αερογέφυρα της Μάνδρας επί της Ν.Ε.Ο.Α.Κ στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα, στον κόμβο του Θριάσιου νοσοκομείου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα και στη διασταύρωση Μάνδρας – Μαγούλας, όπου γίνεται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την περιοχή της Μαγούλας.

Σημειώνεται, επίσης, ότι ανατράπηκε το πρωί φορτηγό στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων, όταν υποχώρησε το οδόστρωμα με αποτέλεσμα το όχημα να καταλήξει μέσα στο ρέμα, χωρίς, ευτυχώς, να υπάρξει τραυματισμός.

Παράλληλα αναγνώστες του newsit.gr αναφέρουν πως σε περιοχές της Βάρης είχε σημειωθεί διακοπή ρεύματος από τις 09:00 το πρωί της Κυριακής, 30.09.2018, μέχρι και τις 13:00 το μεσημέρι!

Ο κυκλώνας Ζορμπάς επηρεάζει τα λιμάνια

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά τα δρομολόγια των πλοίων διεξάγονται κανονικά ενώ για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια γίνονται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Από τη Ραφήνα τα δρομολόγια των πλοίων γίνονται έως το Μαρμάρι ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου από το Λαύριο.

Κλειστές είναι οι γραμμές Αρκίτσα-Αιδηψός, Βόλος-Σποράδες Καβάλα-Πρίνος και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του ΕΑΑ, τις επόμενες ώρες ο κυκλώνας Ζορμπάς θα κινηθεί αργά προς τα βορειοανατολικά, περνώντας μέσα στο Αιγαίο τις απογευματινές ώρες.

Για το υπόλοιπο της ημέρας ισχυρές βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται σε Ανατολική Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Στερεά (βόρεια τμήματα Αττικής, Φθιώτιδα και Βοιωτία) και βαθμιαία στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. Τα αναμενόμενα ύψη βροχής θα είναι μεγάλα και πιθανώς να δημιουργήσουν προβλήματα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ.

κυκλώνας Ζορμπάς καιρός
Παραλία Φλοίσβου / Φωτογραφία: Eurokinissi

Πώς επηρεάζει ο κυκλώνας Ζορμπάς την Αττική

Το newsit.gr μίλησε με τον μετεωρολόγο, Νίκο Καντερέ, ο οποίος ανέλυσε την πορεία που θα έχει ο κυκλώνας Ζορμπάς τις επόμενες ώρες.

Συγκεκριμένα τόνισε: «Σε ύφεση είναι πλέον η κακοκαιρία η οποία χτύπησε χθες (29.09.2018) αλλά και κατά την διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί αρκετές περιοχές. Τα φαινόμενα αυτά βέβαια θα συνεχιστούν και στο υπόλοιπο της μέρας.

Γενικά ο καιρός θα είναι νεφελώδης, θα έχουμε ξανά τοπικές βροχές, δεν θα έχουν όμως το εύρος και την διάρκεια των προηγούμενων ωρών, ενώ δεν περιμένουμε καταιγίδες.

Click4more: Νέο επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο καιρού – Πως θα κινηθεί ο «Ζορμπάς» και που θα «χτυπήσει»

Το σύστημα αυτό βρίσκεται τώρα μέσα στο Αιγαίο, είναι εξασθενημένο αυτό το βαρομετρικό χαμηλό και έχει μια κίνηση αργά βορειοανατολικά, έτσι ώστε από αύριο νωρίς το πρωί τουλάχιστον στην δυτική και νότια Ελλάδα να δουν και τον ήλιο, ενώ στην υπόλοιπη χώρα να συνεχίζονται οι συννεφιές και μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα να σταματήσουν τα φαινόμενα και από την βορειοανατολική χώρα.

Στην Αττική τώρα για το λεκανοπέδιο για το υπόλοιπο της ημέρας θα έχουμε κάβα βροχές κατά διαστήματα όχι ιδιαίτερης έντασης αλλά θα συνεχίσει αυτός ο βροχερός καιρός για να περιμένουμε την βελτίωση από αύριο σιγά σιγά, από νωρίς το πρωί και κυρίως μετά το μεσημέρι».

Ακούστε αναλυτικά όλα όσα δήλωσε

Αυτοί είναι οι… πρωταθλητές της βροχής

Πολύ μεγάλα ύψη βροχής έχουν καταγράψει οι μετεωρολογικοί σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ)-meteo.gr από το Σάββατο λόγω του μεσογειακού κυκλώνα.

Από τα μεσάνυχτα και έως τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μεγάλα ύψη βροχής καταγράφηκαν στην Πελοπόννησο και στην Ανατολική Στερεά, κυρίως στη Φθιώτιδα, στη Βοιωτία και στην Εύβοια.

Click4more: Εφιαλτικό βράδυ στην Βουλιαγμένη! «Τσάκισαν» ιστιοπλοϊκά τα κύματα που σήκωσε ο κυκλώνας [pics]

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως το πρωί της Κυριακής (ώρα 10:30) τα μεγαλύτερα ύψη έχουν καταγραφεί στον Θεολόγο Φθιώτιδας (205 χιλιοστά) και στη Ζαγορά Πηλίου (170 χιλιοστά).

Αν και οι εντάσεις των ανέμων ήταν μικρότερης έντασης από τις προβλεπόμενες τιμές, η μέση τιμή δεκαλέπτου στον σταθμό της Πύλου έφτασε τα 80 χιλιόμετρα την ώρα (δέκα μποφόρ), με ριπές έως 122 χλμ/ώρα. κυκλώνας Ζορμπάς καιρός

Δείτε live πώς κινείται ο κυκλώνας Ζορμπάς

Δείτε στον παρακάτω διαδραστικό χάρτη ζωντανά την πορεία που καταγράφει ο κυκλώνας Ζορμπάς

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις