Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Καιρός: Στην κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα – Πρόγνωση και προβλήματα

Καιρός: Στην κατάψυξη η Βόρεια Ελλάδα – Πρόγνωση και προβλήματα

Η κακοκαιρία μπορεί να υποχωρεί όμως ο καιρός θα εξακολουθήσει να δείχνει τα δόντια του και τις επόμενες ημέρες με πολύ κρύο και παγετό κυρίως στην Βόρεια Ελλάδα.

Η ΕΜΥ για αύριο Παρασκευή προβλέπει τοπικές βροχές στα δυτικά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα βορειοδυτικά ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με συννεφιά. Το πρωί θα έχει ομίχλες ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει σιγά σιγά να ανεβαίνει αλλά το πρωί θα έχει παγετό στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πιο αναλυτικά:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Συννεφιά από το πρωί και βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Ομίχλη το πρωί και θερμοκρασία από μείον 7 έως 6 βαθμούς. Στη Δυτική Μακεδονία κατά τόπους θα είναι 6 με 8 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Λίγη συννεφιά με βροχές που θα ενταθούν στα βόρεια. Μπορεί να χιονίσει στα ορεινά της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Νοτιάδες 5 με 6 μποφόρ και θερμοκρασία από μειον 1 έως 13 βαθμούς. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Συννεφιά από το μεσημέρι που θα πυκνώσει. Τοπικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί. Νοτιάδες έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από μεον 1 έως 13 βαθμούς και στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Συννεφιά και εδώ από το μεσημέρι. Νοτιάδες έως 5 μποφόρ και θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Συννεφιά από το απόγευμα. Οι άνεμοι νοτιάδες έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία απί 8 έως 16 βαθμούς. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ
Συννεφιά από το απόγευμα και νοτιάδες έως 4 μποφόρ. Θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Βροχερός ο καιρός και ομίχλη το πρωί. Θερμοκρασία από μειον 5 έως 5 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη πολλά είναι τα προβλήματα από το πρωί, όπως για παράδειγμα ότι τελείωσε το αλάτι στο αεροδρόμιο Μακεδονία και έτσι είναι δύσκολη έως αδύνατη η αποχώρηση ή η άφιξη των ταξιδιωτών.

Την ίδια ώρα είχαμε εισαγγελική παρέμβαση για τα προβλήματα που δημιούργησε ο χιονιάς όλες αυτές τις ημέρες στην πόλη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στην κακοκαιρία είπε ότι «από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού έχουμε κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουμε τα προβλήματα με δεδομένη τη σφοδρότητα της κακοκαιρίας που συνεχίζεται για ένατη μέρα -αν και σήμερα με σαφή τάση αποκλιμάκωσης».

Είπε ειδικότερα ότι, παρά τις δυσκολίες, η χώρα παρέμεινε λειτουργική στο μεγαλύτερο μέρος της με ανοικτούς τους μεγαλύτερους οδικούς άξονες, αν και παρατηρήθηκαν προβλήματα «που κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αντιμετωπίσουμε, κυρίως στην Εύβοια, στην Αλόννησο και τη Σκόπελο αλλά και σε τμήματα του σιδηροδρομικού δικτύου».

Επισήμανε ότι για τις βλάβες που παρατηρήθηκαν στο σιδηροδρομικό δίκτυο έχει διαταχθεί ΕΔΕ από τον αρμόδιο υπουργό, κ. Σπίρτζη.

Όσον αφορά ειδικά τους προσφυγικούς καταυλισμούς, είπε ότι εκεί πράγματι παρατηρήθηκαν τα μεγαλύτερα προβλήματα, «αλλά τόσο στη χώρα μας, όπως εξάλλου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ήταν εξαιρετικά δύσκολο να αντιμετωπιστεί ένα τόσο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας και μάλιστα ταυτόχρονα σε όλη την επικράτεια». Τόνισε ότι τα προβλήματα σήμερα έχουν περιοριστεί, πως το αρματαγωγό «Λέσβος» έχει ήδη καταπλεύσει στη Μυτιλήνη, καθώς και πως «σχεδόν για το σύνολο των φιλοξενούμενων έχει εξασφαλιστεί ασφαλής διαμονή».

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε