Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Καιρός: Στην κατάψυξη όλη η Ελλάδα! Μέχρι τους -10 βαθμούς η θερμοκρασία στα κεντρικά και βόρεια – Ήλιος με… δόντια την Κυριακή!

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

– Στα λευκά η Πάρνηθα, χιόνισε στα βόρεια προάστια
– Τους -8 με -10 θα φτάσει ο υδράργυρος το βράδυ στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα
– Χιονοπτώσεις και στα πεδινά μέχρι την Κυριακή
– Πότε ανεβαίνει η θερμοκρασία
– Είναι η τελευταία κακοκαιρία του Ιανουαρίου λέει στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές

Στην κατάψυξη βάζει όλη την Ελλάδα το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας του Ιανουαρίου! Το κρύο είναι… τσουχτερό και το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή θα πράγματα θα είναι ακόμη πιο δύσκολα, αφού ο υδράργυρος στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα θα κάνει… βουτιά και θα φτάσει τους -8 με -10 βαθμούς Κελσίου!

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο από το κύμα κακοκαιρίας είναι αυτές της Θεσσαλίας, των Σποράδων, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας, των Κυκλάδων και της Κρήτης, με ασθενείς χιονοπτώσεις τόσο στα ορεινά όσο και στα πεδινά.

Σήμερα Σάββατο (23.01.2016) άλλωστε, εκτός από την Πάρνηθα που παραμένει ντυμένη στα λευκά, νιφάδες χιονιού είδαν και οι κάτοικοι στα βόρεια προάστια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία και οι αλυσίδες να είναι απαραίτητες στην Πάρνηθα από το τελεφερίκ προς το Καζίνο και να κλείσει, ως τις 16:00 σχεδόν, η επαρχιακή οδό Πεντέλης – Νέας Μάκρης από το ύψος του νοσοκομείου μέχρι το ύψος του Αγίου Πέτρου.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βαρνάβα, Άγιο Στέφανο, Ροδόπολη, Άγιο Πέτρο, Πεντέλη, Δροσιά, Άνοιξη, Καπανδρίτι, Κρυονέρι, Θρακομακεδόνες και Πάρνηθα.

Η νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή θα είναι δύσκολη αλλά όχι πως η Κυριακή θα είναι… εύκολη. Θα έχουμε ήλιο με δόντια και τα φαινόμενα θα είναι ασθενέστερα και οι βορειάδες από τα 8 μποφόρ του Σαββάτου, θα εξασθενήσουν.

Η πρόγνωση του Νίκου Καντερέ για την Κυριακή

 

Δείτε στους χάρτες που θα χιονίσει στην Αττική τις επόμενες ώρες 

Καλύτερα αναμένεται να είναι τα πράγματα τη Δευτέρα, όταν θα έντονα καιρικά φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Από την Τρίτη μέχρι την Παρασκευή, σταδιακά θα… επιστρέψουμε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα και θα… αποχαιρετίσουμε την τελευταία κακοκαιρία του Ιανουαρίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Νίκου Καντερέ για την επόμενη εβδομάδα

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε