Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Καιρός: Βροχή και διακοπές ρεύματος στην Αττική – Που υπάρχουν προβλήματα

καιρός

Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει κυρίως Αττική και Κρήτη.
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Αττικής εξαιτίας βλάβης σε γραμμή ηλεκτροδότησης στο Λαύριο.
Βροχές και πιθανώς καταιγίδες έως και το απόγευμα στην Αττική.
Που έβρεξε περισσότερο τις τελευταίες ώρες.
Πως θα είναι ο καιρός τις επόμενες ώρες.

Βροχερός ο καιρός σήμερα Σάββατο (06.04.2019) με τις βροχοπτώσεις να είναι κατά τόπους έντονες σε Αττική, Κρήτη, Πελοπόννησο και Νάξο. Το νέο κύμα κακοκαιρίας είναι σε πλήρη εξέλιξη και θα μας ταλαιπωρήσει τουλάχιστον μέχρι το βράδυ της Κυριακής, πριν… ξαναχαλάσει ο καιρός τη Δευτέρα.

Από χθες άλλωστε, η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Αν και υπάρχουν προβλήματα, η Πυροσβεστική δεν έχει δεχτεί κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Από την κακοκαιρία, πάντως, έχει προκληθεί βλάβη στη γραμμή ηλεκτροδότησης στο Λαύριο, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διακοπές ρεύματος στα περιοχές στα Μεσόγεια, από το Λαύριο έως τη Ραφήνα. Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ η βλάβη αυτή αποκαθίσταται σταδιακά και οι περισσότεροι καταναλωτές στην περιοχή έχουν ήδη ηλεκτροδοτηθεί.

Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε νωρίτερα το πρωί και στο Χολαργό, η οποία έχει αποκατασταθεί, ενώ διακοπές μικρής διάρκειας σημειώνονται σε όλο το λεκανοπέδιο οι οποίες επίσης αποκαθίστανται σε μικρό χρονικό διάστημα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ανάλογες αναφορές υπήρχαν σε Ζωγράφου, Μάτι, Αργυρούπολη, Ραφήνα, Παλλήνη και Γέρακα.

Σοβαρά προβλήματα και καθιζήσεις και κατολισθήσεις έχουν προκληθεί και στην Κρήτη, την οποία ο καιρός τελευταία έχει βάλει στο… μάτι!

«Μούλιασαν» από τη βροχή!

Από το βράδυ της Παρασκευής (05.04.2019) ξεκίνησαν οι ισχυρές βροχοπτώσεις και δεν σταμάτησαν ούτε το πρωί του Σαββάτου, με τη βροχή να πέφτει ασταμάτητα κυρίως στα κεντρικά και νότια της χώρας.

Χάρτης του meteo.gr παρουσιάζει το ύψος του νερού που έπεσε έως το πρωί του Σαββάτου. Στην Αττική, το περισσότερο νερό έπεσε στου Παπάγου (68 χιλιοστά βροχής), ενώ στη Νάξο έφτασε στα 85 χιλιοστά, στην Πλώρα Ηρακλείου τα 73 και στον Καβομαλιά τα 70!

Το Σάββατο γενικά θα είναι… βροχερό! Βροχοπτώσεις αναμένονται στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, οι οποίες στην ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο θα είναι ισχυρότερες, ενώ θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Σήμερα, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους πολύ ισχυρά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Ιδιαίτερα στην Αττική αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες έως και το απόγευμα.

Την Κυριακή (07.04.2019) βροχές θα σημειωθούν έως και αργά το απόγευμα κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας και το ανατολικό Αιγαίο. Ιδιαίτερα στα ορεινά της νότιας και δυτικής χώρας το μεσημέρι και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο αναμένονται και σποραδικές καταιγίδες.

Η εκτίμηση για το που θα βρέξει έως το βράδυ της Κυριακής – Χάρτης meteo.gr

Σημειώνεται πως οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν την μεταφορά σκόνης στα νότια και ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο, με αποτέλεσμα η βροχή να είναι… λασποβροχή!

Από τη Δευτέρα, μια νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που θα κινηθεί προς την χώρα μας και θα επηρεάσει τον καιρό από το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα (08.04.2019) με βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα δυτικά και κατόπιν στο σύνολο της χώρας.

Οι άνεμοι

Ισχυροί είναι και οι άνεμοι που σαρώνουν τα πελάγη. Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις έως 8 και τοπικά 9 μποφόρ, ενώ στο βόρειο Αιγαίο από ανατολικές και βορειοανατολικές διευθύνσεις και δεν θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ

Χάρτης meteo.gr

Αύριο Κυριακή, άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 7 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τα 8 μποφόρ.

Ο καιρός σήμερα – Αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στη Μακεδονία και από το απόγευμα στη Θράκη.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα νησιά του νοτίου Ιονίου, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο κατά τόπους μέχρι το απόγευμα θα είναι ισχυρά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που θα είναι κατά τόπους ισχυρά θα εξασθενίσουν το βράδυ.
Άνεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια μέχρι το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: αυξημένες νεφώσεις με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινόμενων, στην Κρήτη από τις πρώτες απογευματινές ώρες και στις Κυκλάδες το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου (από τη Χίο και νοτιότερα) θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι: στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Αττική
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: νεφώσεις με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και πρόσκαιρα το μεσημέρι βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 07 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις