Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Καιρός: Χιόνια και πολικές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα! Αναλυτική πρόγνωση της κακοκαιρίας από την ΕΜΥ (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία
– Ο καιρός χαλάει από σήμερα, Σάββατο με χαλάζι, βροχές και ισχυρούς ανέμους
– Θα χιονίσει ακόμα και στην Αττική την Δευτέρα
– Δείτε την κάθοδο του χιονιά μέρα – μέρα σε ειδικούς χάρτες!
– Αναλυτικά που θα χτυπήσει ο χιονιάς – Πρόγνωση για Σάββατο – Κυριακή και Δευτέρα!

Ο καιρός παρουσιάζει ακραία μεταβολή από σήμερα, Σάββατο. Ο χειμώνας δείχνει ότι έρχεται… για να μείνει και η κακοκαιρία θα γίνει αισθητή αρχικά με ισχυρούς ανέμους και στην συνέχεια με τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμα και σε πεδινές περιοχές. Θα χιονίσει ακόμα και στην Αθήνα σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις.

Ραγδαία επιδείνωση

Ήδη από χθες, Παρασκευή, η emy.gr εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, με προειδοποιήσεις και για θυελλώδεις ανέμους!

Η κακοκαιρία έχει “χτυπήσει” από την Παρασκευή τα Ιωάννινα και όπως αναφέρει το epirus-tv-news.blogspot.gr, ισχυρές βροχές και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό της βαρυχειμωνιάς. Αισθητή είναι και η πτώση της θερμοκρασίας, ενώ ιδιαίτερη προσοχή συνιστάται στους οδηγούς που σκοπεύουν να κινηθούν μέσω της Εγνατίας Οδού, όπως προειδοποιούν και οι σχετικές πινακίδες κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου.

Δείτε φωτογραφικά καρέ από τα Γιάννενα

Φωτό από epirus-tv-news.blogspot.gr

Φωτό από epirus-tv-news.blogspot.gr

Φωτό από epirus-tv-news.blogspot.gr

Φωτό από epirus-tv-news.blogspot.gr

Φωτό από epirus-tv-news.blogspot.gr

Παράλληλα, ο χιονιάς έχει “ντύσει” στα λευκά αρκετές περιοχές της χώρας, με τις εικόνες που έρχονται από την Ξάνθη να είναι εντυπωσιακές. Όπως μεταδίδει το xanthinea.gr, η πυκνή χιονόπτωση και ο αέρας που επικράτησαν στην περιοχή του Δασικού Χωριού στην ορεινή Ξάνθη ήταν αρκετά για να γίνει κάτασπρο το τοπίο.

Δείτε το βίντεο του xanthipress.gr

 

Φωτό από xanthinea.gr

Φωτό από xanthinea.gr

Φωτό από xanthinea.gr

Φωτό από xanthinea.gr

ΣΗΜΕΡΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 16-01-2016

Γενικά χαρακτηριστικά – προειδοποιήσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Στα βόρεια τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά χώρας, από το απόγευμα σε ημιορεινές περιοχές και στη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές. Νότιοι άνεμοι 7 με 8 και στα ανατολικά βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ.

Δείτε εδώ το δελτίο θυελλωδών ανέμων της EMY

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια στα ορεινά, από το απόγευμα στα ημιορεινά της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας και στη διάρκεια της νύχτας και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 05 έως 15 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 08 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Χιόνια στα βόρεια ορεινά και από το βράδυ στα ημιορεινά της δυτικής και βόρειας Θεσσαλίας. Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 και πιθανώς στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Από το βράδυ καταιγίδες που τη νύχτα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ανεμοι: νότιοι 6 με 7 και βαθμιαία 8 και πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: απο13 έως 19 βαθμούς κελσίου . 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα βόρεια πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: νότιοι 7 με 8 και βαθμιαία τοπικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: νότιοι 6 με 8 και πιθανώς στα ανατολικά 9 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 14 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Χιόνια το βράδυ στα ορεινά. Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Το βράδυ στα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Θερμοκρασια: από 08 έως 14 βαθμούς κελσίου.

Δείτε την κάθοδο του χιονιά ανά τρίωρο, σήμερα Σάββατο

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (17-01-2016) 

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στα ανατολικά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Ανεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί έως 7 και στα ανατολικά νοτίων διευθύνσεων 8 πιθανόν 9 μποφόρ που θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιόνια στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο, καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στην Κεντρική Μακεδονία, χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: Στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα στην κεντρική Μακεδονία 6 με 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα νότιοι 6 με 8 πιθανόν 9 βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 2 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στην Δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωϊνές ώρες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και πιθανόν κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Εύβοιας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και τις πρωϊνές ώρες στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερα.

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: Νότιοι 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ. Γρήγορα και από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου. 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: Νότιοι 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ που θα βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική – Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωϊνές ώρες. Από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Θεσσαλονίκη – Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο. Καταιγίδες τις πρωϊνές ώρες στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά- ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 και από το απόγευμα 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου. 

Δείτε την κάθοδο του χιονιά ανά τρίωρο, αύριο Κυριακή

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ (18-01-2016)

Α. Τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά – ημιορεινά καθώς και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης.

Β. Οι βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα πελάγη στα 8 μποφόρ.

Γ. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τη νύχτα κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.
πηγη χαρτών: poseidon.hcmr.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε