Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Καιρός: Χιόνια σε πολλές περιοχές της χώρας! Συνεχίζεται η κακοκαιρία, σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Σε ισχύ βρίσκεται από την Παρασκευή το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας
– Θα χιονίσει ακόμα και στην Αττική την Δευτέρα
– Δείτε την κάθοδο του χιονιά μέρα – μέρα σε ειδικούς χάρτες!
– Κατέρρευσε γέφυρα στα Τρίκαλα λόγω σφοδρής βροχόπτωσης!
– Η θάλασσα βγήκε στη στεριά – Δείτε τις φωτογραφίες από την περιοχή της Γλύφας!
– Ισχυροί άνεμοι έως και 9 μποφόρ δένουν τα πλοία στα λιμάνια – Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου
– Δείτε σε φωτογραφίες και βίντεο την εξέλιξη της κακοκαιρίας

Η κακοκαιρία είναι εδώ και ο χειμώνας δείχνει… τα δόντια του! Χιόνια μέχρι και σε πεδινές περιοχές, κρύο, ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις, συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τόσο για σήμερα, Κυριακή, όσο και για αύριο, Δευτέρα.

Επιδείνωση, χιόνια και… ατυχήματα!

Ήδη από την Παρασκευή, η emy.gr εξέδωσε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, το οποίο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ, με προειδοποιήσεις και για θυελλώδεις ανέμους!

Έντονη χιονόπτωση με ισχυρούς ανέμους είχαμε το βράδυ του Σαββάτου στην Κοζάνη, με την ένταση να μειώνεται δημαντικά μετά τη 01:00 τα ξημερώματα.

Ωστόσο, όπως μεταδίδει το kozanilife.gr, το διάστημα αυτό ήταν αρκετό στο να ντύσει στα “λευκά” ολόκληρη την πόλη, ακόμα και τους κεντρικότερους δρόμους. Μικροπροβλήματα σημειώθηκαν εντός Κοζάνης, κυρίως από οδηγούς που δεν είχαν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες ή χειμερινά λάστιχα, οι οποίοι και ακινητοποιήθηκαν προσωρινά σε διάφορα σημεία.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις εικόνες από την Κοζάνη

Έπεσε γέφυρα!

Η κακοκαιρία όμως, είχε και ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η γέφυρα στη Διάβα Καλαμπάκας! Όπως μεταδίδει το trikalaola.gr, αυτόπτες μάρτυρες της κατάρρευσης της γέφυρας ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων, κ. Χρήστος Μιχαλάκης και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας, κ. Μπουτίνας.

Ακόμη παρόντες την ώρα του περιστατικού ήταν και ο αντιδήμαρχος Καλαμπάκας κ. Ράντος, καθώς και απλοί πολίτες που εκείνη τη στιγμή περνούσαν με τα αυτοκίνητά τους πάνω από τη γέφυρα!

Δείτε βίντεο από το σημείο

Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής!

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα Κυριακή

Βροχές και καταιγίδες που θα είναι ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα και στην Πελοπόννησο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας και της Στερεάς.

Ανεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί έως 7 και στα ανατολικά νότιοι 8 με 9 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Πτώση θερμοκρασίας. 

Μακεδονία, Θράκη – Καιρός: στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα με εξασθένηση από το απόγευμα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και σταδιακά και σε πεδινές περιοχές. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά αρχικά νότιοι 8 με 9 που γρήγορα θα εξασθενήσουν και από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 02 έως 09 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία και τη Θράκη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά στα νότια ισχυρές. Βαθμιαία τα φαινόμενα από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία στο Ιόνιο 7 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος – Καιρός: νεφώσεις με λίγες βροχές κατά τόπους. Πιθανότητα τοπικών καταιγίδων στην ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις από το απόγευμα στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και βαθμιαία της Στερεάς και κατά τη διάρκεια της νύχτας και της Ευβοίας. Ανεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 06 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που βαθμιαία θα περιοριστούν στις ανατολικότερες περιοχές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 και τις πρωινές ώρες στα ανατολικά νότιοι 7 με 8 μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου. 

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα – Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Ανεμοι: νότιοι 7 με 8 τοπικά 9 μποφόρ που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασια: από 14 έως 18 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. 

Αττική – Καιρός: πρόσκαιρες νεφώσεις με βροχή. Πιθανότητα καταιγίδας τις πρωινές ώρες. Από το βράδυ χιόνια στα βόρεια ορεινά. Ανεμοι: νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 09 έως 14 βαθμούς κελσίου. 

Θεσσαλονίκη – Καιρός: νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο. Στα ανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά και από το βράδυ και σε πεδινές περιοχές. Ανεμοι: βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασια: από 04 έως 07 βαθμούς κελσίου.

Δείτε την κάθοδο του χιονιά ανά τρίωρο, από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου μέχρι το βράδυ της Κυριακής 


 

Πρόγνωση του καιρού για αύριο Δευτέρα 18-01-2016

Καιρός: τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, της Ευβοίας, των Σποράδων, των νησιών του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Βροχή η χιονόνερο και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Από το απόγευμα στα βορειοδυτικά αναμένεται σταδιακή βελτίωση.

Ανεμοι: στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά στο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Θερμοκρασια: σε πτώση. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά όπου τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Δείτε την κάθοδο του χιονιά ανά τρίωρο, από τα μεσάνυχτα της Κυριακής μέχρι το βράδυ της Δευτέρας

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΣΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΔΕΛΤΙΑ ΚΑΙΡΟΥ ΤΗΣ
ΕΜΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΜΥ www.emy.gr.
Πηγή χαρτών: poseidon.hcmr.gr

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Καιρός Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε