Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

«Αδερφέ, μην πας σε σχολικές εκδρομές αν θέλεις να ζήσεις!» – Νέα στοιχεία από τις τελευταίες στιγμές των παιδιών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα (VIDEO)

«Αδερφέ, μην πας σε σχολικές εκδρομές αν θέλεις να ζήσεις!» – Νέα στοιχεία από τις τελευταίες στιγμές των παιδιών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα (VIDEO)

Νέες σοκαριστικές αποκαλύψεις για το πως έζησαν τις δραματικές στιγμές της βύθισης του πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα οι μαθητές που βρίσκονταν σε αυτό έρχονται στο φως.

Το video που κατέγραψε ένα από τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο πολύνεκρο ναυάγιο της 16ης Απριλίου έφτασε, μετά τα νοτιοκορεάτικα ΜΜΕ και στην κατοχή του Associated Press.

Το υλικό που βρέθηκε στην κάρτα μνήμης του κινητού του Park Su-hyeon’s, ενός από τα παιδιά που υπάκουσαν στις εντολές του πληρώματος και δεν επέζησαν, φέρνει στο φως στιγμές αγωνίας.

Στην αρχή τα παιδιά αστειεύονται και αναρωτιούνται αν το περιστατικό θα μεταδοθεί στα δελτία ειδήσεων. “Σώστε με”, φωνάζει ένας μαθητής. Ένας άλλος προτείνει να ανεβάσουν το βίντεο στο facebook, άλλος οτι ήρθε η ώρα να εκφράσει τις τελευταίες του επιθυμίες κι άλλος οτι “αρχίζει να μοιάζει με τον Τιτανικό”.


Μαθητές ακούγονται να ψάχνουν τους καθηγητές τους και να αναρωτιούνται τι κάνει ο καπετάνιος. Το πιο συγκλονιστικό είναι πως όταν συνειδητοποιούν πως το πλοίο βυθίζεται, καταλαμβάνονται από φόβο πως θα πεθάνουν και τα περισσότερα αποφασίσουν να επικοινωνήσουν με τους δικούς τους ανθρώπους για να πουν τα τελευταίας τους λόγια!

Κάποιοι ακούγονται να συμβουλεύουν τα μικρότερα αδέρφια τους να μην πάνε σε σχολικές εκδρομές αν δεν θέλουν να καταλήξουν όπως εκείνοι!

«Είμαστε τελειωμένοι. Πρέπει να πω ένα αντίο πριν πεθάνω», λέει ένα παιδί. «Μαμά, σ’ αγαπώ», αναφωνεί ένα άλλο.

«Φοβάμαι» πραγματικά, λέει ένας. «Αλήθεια βυθίζεται; Ουόου, μας δίνουν σωσίβια» λέει ένας άλλος. Άλλοι δυο αποφασίζουν να φύγουν από την καμπίνα όπου βρίσκονται και ενώ από τα μεγάφωνα ακούγεται συνεχώς η παράκληση να μη φύγουν από τις θέσεις τους και μόνο να φορέσουν σωσίβια!

ΠΗΓΗ – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: DAILY MAIL

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αγωνία πριν το θάνατο – Προσπαθούσαν μέχρι την τελευταία στιγμή να σπάσουν τα τζάμια για να σωθούν – Συγκλονιστικές εικόνες από το ναυάγιο του Sewol

Ν. Κορέα: Η στιγμή που ο καπετάνιος εγκαταλείπει πλοίο και επιβάτες! – Η συγγνώμη της Προέδρου της χώρας

«Στ’ αλήθεια θα πεθάνω;»: Τα τελευταία λόγια των μαθητών που πνίγηκαν στη Νότια Κορέα

Φωτογραφίες που σοκάρουν! Μέσα στο πλοίο Sewol την ώρα που βυθίζεται

Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας – Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

Ν. Κορέα: Βαριές κατηγορίες σε 15 μέλη του πληρώματος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε