Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Αφαίρεσε ένα ένα τα ναζιστικά τατουάζ από το πρόσωπό του – VIDEO

Αφαίρεσε ένα ένα τα ναζιστικά τατουάζ από το πρόσωπό του – VIDEO

Ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ από το msnbc δείχνει βήμα βήμα τη μεταμόρφωση ενός μετανιωμένου ναζιστή, που υπέμεινε πραγματικό μαρτύριο αλλά «καθάρισε» το πρόσωπό του από τα τατουάζ του μίσους.

Είναι η ιστορία του Μπάιρον Γουίντερ, ενός Αμερικανού ρατσιστή και μέλος ομάδας νεοναζί. Εκείνος και η σύζυγός του ήταν μέλη του εθνικιστικού κινήματος «Εθνική Συμμαχία» (National Alliance). Εκείνος ήταν και ιδρυτής της συμμορίας σκινχεντ Vinlanders.

Όταν παντρεύτηκαν το 2006, η σύζυγός του φοβήθηκε μήπως ο Μπάιρον έκανε κάτι που θα τον στιγμάτιζε για μια ζωή. Ήθελε να ζήσει μια φυσιολογική ζωή με τον άντρα της και τα παιδιά τους (εκείνη είχε και από τον προηγούμενο γάμο, όμως αγαπούσαν τον Γουίντερ).


Το ρατσιστικό παρελθόν τους, όμως, τους «κυνηγούσε». Ο Γουίντερ προσπαθούσε να βρει δουλειά, αλλά με τα τατουάζ του μίσους να είναι σε όλο το πρόσωπό του, όλοι έβλεπαν έναν πιθανό δράστη και όχι έναν στοργικό πατέρα.

Έτσι, έφτασε η στιγμή της μεγάλης απόφασης. Ο Γουίντερ ήξερε πως έπρεπε να απαλλαγεί από τα τατουάζ του μίσους.

«Σκέφτηκα ακόμη και να ρίξω οξύ στο πρόσωπό μου», είπε πει πριν δυο χρόνια στη Daily Mail.

Τότε, η γυναίκα του, Τζούλι, αποφάσισε να κάνει κάτι που παλιότερα θα φάνταζε αδιανόητο. Ζήτησε βοήθεια από έναν νέγρο ακτιβιστή, τον οποίο οι ρατσιστές θεωρούσαν εχθρό τους.


Κι εκείνος, δεν αρνήθηκε να τους βοηθήσει. Τους παρέπεμψε σε έναν πρώην νεοναζί πεζοναύτη, που είχε εγκαταλείψει το κίνημα των σκινχεντ το 1996.

Την άνοιξη του 2008 μετακόμισαν στο Τενεσί και τον Ιούνιο του 2009 απευθύνθηκαν στον Ντικ Σακ, επικεφαλής του τμήματος πλαστικής χειρουργικής στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Νάσβιλ. Ο γιατρός τον προειδοποίησε πως η αφαίρεση των τατουάζ θα ήταν επίπονη διαδικασία.


Στις 22 Ιουνίου του 2009 έκανε το πρώτο χειρουργείο. Χρειάστηκαν 16 μήνες και 25 εγχειρήσεις για να εξαφανιστούν τα τατουάζ από το πρόσωπο του Μπάιρον Γουίντερ.

Τη διαδικασία των επεμβάσεων κατέγραψε ντοκιμαντέρ του MSNBC….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ουρές στους δερματολόγους για να φύγει η ρετσινιά της Χρυσής Αυγής! Τα τατουάζ της ντροπής

CNN: Στο λίκνο της Δημοκρατίας, χαιρετούν φασιστικά – Σκηνές που θυμίζουν ναζιστική Γερμανία – Τι είναι τελικά η Χρυσή Αυγή;

Κέλτικοι Σταυροί στα σπίτια μεταναστών – Ετοίμαζαν πογκρόμ στα πρότυπα των Ναζί εναντίον των Εβραίων

Αυτή είναι η σκιώδης κυβέρνηση της Χρυσής Αυγής

70 χρόνια από τη ναζιστική θηριωδία στους Λιγκιάδες Ιωαννίνων

Η Χρυσή Αυγή δεν είναι η μόνη! Οι νεοναζιστικές ομάδες που δρουν στη σκιά της – Ποιοι αποκαλούν τα μέλη της «κότες» και «φλώρους»

Η Χρυσή Αυγή συνεργάζεται με Γερμανούς νεοναζί! – Το ακροδεξιό «τέρας» τρώει την Ευρώπη – Αποκαλυπτικό έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Εσωτερικών

Νυρεμβέργη η δίκη των ναζί – Ποιοι καταδικάστηκαν τη 1η Οκτωβρίου 1946 (VIDEO)

Γυναίκες Ναζί: Πιο “διαβολικές” και από τους άντρες!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε