Δευτέρα, 3 Ιουν.
32oC Αθήνα

Αίγυπτος: Ελεύθερος ο αρχηγός του επιτελείου του Μόρσι

Αίγυπτος: Ελεύθερος ο αρχηγός του επιτελείου του Μόρσι

Την απελευθέρωση του αρχηγού του επιτελείου του πρώην προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι, αποφάσισε ο γενικός εισαγγελέας της χώρας.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Αιγύπτου ενέκρινε την απελευθέρωση του Ρίφα Ελ-Ταχτάουι, αρχηγού του επιτελείου του έκπτωτου προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα, με τις κατηγορίες για παρακίνηση βασανιστηρίων, κράτησης και ανάκρισης διαδηλωτών το 2012, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Ο Ρίφα Ελ-Ταχτάουι συνελήφθη με τις κατηγορίες εμπλοκής του στις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, τον περασμένο Δεκέμβριο, με αφορμή την ανακοίνωση του Μόρσι για επέκταση των εξουσιών του. Στις βίαιες συγκρούσεις που ακολούθησαν, 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Όπως μεταδίδει αναφέρει το Reuters, ο Ελ-Ταχτάουι δεν αποτελεί μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας. Την 1η Σεπτεμβρίου, η γενική εισαγγελία του κράτους κατηγόρησε τον Μόρσι και ακόμα 14 μέλη της Αδελφότητας για «διάπραξη πράξεων βίας και ηθική αυτουργία σε δολοφονία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίγυπτος: Ένας νεκρός σε διαδηλώσεις

Διαλύει τη Μουσουλμανική Αδελφότητα η κυβέρνηση της Αιγύπτου

Βενιζέλος: Αποφασισμένοι για την ΑΟΖ – Αίγυπτος: Αδιάφορο εάν ενοχληθούν τρίτες χώρες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε