Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Αλλάζει το κλίμα; Προβάδισμα σε Ρόμνεϊ δίνει νέα δημοσκόπηση!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Για πρώτη φορά ο Ρεπουμπλικάνος υποψήφιος προηγείται του Αμερικανού προέδρου σε δημοσκόπηση ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

Αν και λίγοι περίμεναν ότι ο Μιτ Ρόμνεϊ μπορούσε, μετά την εξαιρετική εμφάνισή του στο πρώτο debate κόντρα στον Μπαράκ Ομπάμα, να ανατρέψει τις δημοσκοπήσεις, φαίνεται πως ο γερουσιαστής από τη Μασσαχουσέττη τα κατάφερε.

Δημοσκόπηση που δημοσίευσε το Κέντρο Ερευνών Pew δίνει στον Ρόμνεϊ προβάδισμα με 49%, έναντι 45% που λαμβάνει ο Ομπάμα. Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται στροφή του εκλογικού σώματος προς το ρεπουμπλικανικό στρατόπεδο.

“Ο Ρόμνεϊ έδωσε την εντύπωση του υποψηφίου που έχει καινούργιες ιδέες και θεωρήθηκε ικανότερος από τον Ομπάμα για να βελτιώσει τα ποσοστά ανεργίας και να μειώσει το δημοσιονομικό έλλειμμα”, επισημαίνει το Ινστιτούτο.

Επίσης τονίζει πως ο Ρόμνεϊ αύξησε το ποσοστό του ανάμεσα στις γυναίκες, τους λευκούς μη ισπανόφωνους και στους μικρότερους των 50 ετών ψηφοφόρους.

Σύμφωνα με άλλες δημοσκοπήσεις, ο Ρόμνεϊ κέρδισε μια νέα ώθηση από την πρώτη τηλεοπτική αναμέτρηση, αλλά ο Ομπάμα εξακολουθεί να προηγείται.

Σε προηγούμενη μέτρηση του Pew, στο διάστημα 12-16 Σεπτεμβρίου, ο Ομπάμα είχε προβάδισμα με 51 % έναντι 42% του Ρόμνεϊ.

Η δημοφιλία του Ρόμνεϊ εκτινάχθηκε μετά το debate της περασμένης Τετάρτης.
Μέχρι πριν την αναμέτρησή τους, ο Ομπάμα διατηρούσε ένα προβάδισμα, αλλά με βραχεία κεφαλή.

Παρόλα αυτά, ο Ομπάμα διατηρεί το προβάδισμα στις κρίσιμες Πολιτείες, οι οποίες ενδέχεται να κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα. Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos την Κυριακή έδειξε ότι ο Ομπάμα συγκεντρώνει 47% και ο αντίπαλός του 45%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ομπάμα: Έκανα γκάφες! Αλλά ποιος το θυμάται;

Ο Μιτ Ρόμνεϊ παραδέχτηκε τη… γκάφα του

Ρεκόρ 20ετίας για Ομπάμα-Ρόμνεϊ – Πάνω από 67 εκατ. είδαν το debate

Ο Ομπάμα κατηγορεί τον Ρόμνεϊ ότι είπε ψέματα στο ντιμπέιτ

Όσα δεν έδειξαν οι κάμερες στο αμερικανικό ντιμπέιτ – ΦΩΤΟ

«Γκρινιάρης» ο Ομπάμα, «μαχητικός» ο Ρόμνεϊ – Ο απολογισμός του debate

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε