Κυριακή, 16 Ιουν.
24oC Αθήνα

Ανάληψη ευθυνών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

Ανάληψη ευθυνών από την πλοιοκτήτρια εταιρεία για το ναυάγιο στη Ν. Κορέα

 Την κοινωνική και νομική ευθύνη για το ναυάγιο του οχηματαγωγού πλοίου Sewol στη Νότια Κορέα την προηγούμενη εβδομάδα, που κόστισε τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων, κυρίως μαθητών, αναλαμβάνει η οικογένεια με τις περισσότερες μετοχές στην πλοιοκτήτρια εταιρεία Chonghaejin Marine Co. Ltd.

 Ο δικηγόρος της εταιρείας χαρακτήρισε “τραγικό δυστύχημα” το ναυάγιο, ενώ τόνισε πως η οικογένεια δεν έχει κληθεί από τις εισαγγελικές αρχές. “Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Γιου Μπιουνγκ Ουν και η οικογένειά του θα αναλάβουν όλη τη νομική και κοινωνική ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα, αν χρειαστεί, ως μεγαλομέτοχοι της εταιρείας”, δήλωσε σχετικά στο πρακτορείο Reuters.

Οι εισαγγελικές αρχές πραγματοποίησαν εφόδους τόσο στην εταιρεία, όσο και στο σπίτι του Γιου στο πλαίσιο της έρευνας για τη συγκέντρωση στοιχείων, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές ερευνούν τις οφειλές της εταιρείας και τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό που διαθέτει ο Γιου και άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρείας Σον Μπιουνγκ Τζι δήλωσε στο Reuters: “Εξ όσων γνωρίζω, δεν υπάρχουν οικονομικές παρατυπίες όπως φοροδιαφυγή ή μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων στην οικογένεια Γιου”.

O Γιου Μπιουνγκ Ουν είναι ο ιδρυτής μίας εταιρείας που πτώχευσε τη δεκαετία του ’90 και της οποίας τα περιουσιακά στοιχεία ανήκουν σήμερα στην Chonghaejin Marine Co. Ltd, ιδιοκτησίας επενδυτικών κεφαλαίων που ελέγχουν οι δύο γιοι του, Γιου Ντάε Κιουν και Γιου Χιουκ Κι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Νότια Κορέα: Ανέσυραν νεκρό το παιδί που ειδοποίησε για το ναυάγιο – “Σκέφτομαι την κόρη μου, μόνη, στα μαύρα νερά της θάλασσας”

Οι τύψεις στοιχειώνουν τους διασωθέντες του ναυαγίου στη Νότια Κορέα: “Δεν μπορώ να ζω με τον εφιάλτη” – Αυξήθηκε στους 150 ο αριθμός των νεκρών

Πάνω από 120 σοροί έχουν ανασυρθεί από το νοτιοκορεατικό πλοίο

Η ηρωίδα της Νότιας Κορέας! Θυσιάστηκε για να σώσει δεκάδες από το ναυάγιο του Sewol – Αρνήθηκε να φορέσει σωσίβιο για να μη λείψει από επιβάτες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε