Κυριακή, 16 Ιουν.
31oC Αθήνα

Ανθρωπιά ή ενοχές; Καναδική εταιρία αποζημιώνει τα θύματα του Μπαγκλαντές

Ανθρωπιά ή ενοχές; Καναδική εταιρία αποζημιώνει τα θύματα του Μπαγκλαντές

Η κατάρρευση κτιρίου στη Ντάκα του Μπαγκλαντές κόστισε τη ζωή σε 381 ανθρώπους. Ήταν το χειρότερο βιομηχανικό δυστύχημα στη χώρα. Στο μοιραίο κτίριο, στεγάζονταν εταιρίες που προμήθευαν με ρούχα εταιρίες σε Ευρώπη και Αμερική.

Ίσως από ανθρωπιά ίσως από ένοχες, ο καναδικός όμιλος σουπερμάρκετ Loblaw, ανακοίνωσε πως προτίθεται να αποζημιώσει τις οικογένειες των θυμάτων της τραγωδίας.

«Εμείς θα προσφέρουμε αποζημίωση στις οικογένειες των θυμάτων που είχαν προσληφθεί από τον προμηθευτή μας», ανέφερε ο καναδικός όμιλος, προσθέτοντας ότι θα δοθούν «λεπτομέρειες» της βοήθειας. «Τα θύματα και οι οικογένειές τους μπορούν να επωφεληθούν τώρα και στο μέλλον», ανακοινώθηκε.

Ο όμιλος Loblaw έχει εκφράσει επίσης την πρόθεσή του να «προωθήσει την υλοποίηση αλλαγών ώστε να προληφθεί, ότι παρόμοιο τραγικό περιστατικό δεν μπορεί να συμβεί ξανά».

Ο όμιλος είναι στην κορυφή του λιανικού εμπορίου τροφίμων στον Καναδά, με πάνω από 1.000 καταστήματα και περίπου 134.000 εργαζόμενοι, και «σχετίζεται» με το ατύχημα μέσω μιας θυγατρικής εταιρείας παραγωγής φθηνών ρούχων που είχε δώσει παραγγελίες στον τοπικό εργοδότη.

Από την κατάρρευση του κτιρίου όπου στεγάζονταν πολλές βιοτεχνίες στα προάστια της Ντάκα, σκοτώθηκαν τουλάχιστον 381 άνθρωποι, ενώ εκατοντάδες είναι οι σοβαρά τραυματίες, κυρίως γυναίκες. Ο συνολικός αριθμός των θυμάτων είναι αδύνατον να διαπιστωθεί πριν από την ολική απομάκρυνση των ερειπίων.

Σύμφωνα με την ομοσπονδία των εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία, περίπου 3.000 άτομα απασχολούνταν στα πέντε εργοστάσια ενδυμάτων που είχαν εγκατασταθεί στο κτίριο.

Ήταν το χειρότερο βιομηχανικό ατύχημα στην ιστορία του Μπαγκλαντές, μια εξαιρετικά φτωχή χώρα με πολύ χαμηλό κόστος εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω απο 360 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές – “Δεν υπάρχουν πια ενδείξεις ζωής στα ερείπια”

Μπαγκλαντές: Συνέλαβαν τους ιδιοκτήτες του εργοστασίου που κατέρρευσε

Μπαγκλαντές: Ποδοπατήθηκαν από το φόβο τους! Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ

Περισσότεροι απο 230 οι νεκροί στο Μπαγκλαντές – Απίστευτες καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας – ΦΩΤΟ

Μπαγκλαντές: 165 οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου – Συγκλονιστικές φωτό

Κτίριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος! Θρήνος στο Μπαγκλαντές

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε