Παρασκευή, 26 Απρ.
15oC Αθήνα

Μπαγκλαντές: 165 οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου – Συγκλονιστικές φωτό

Μπαγκλαντές: 165 οι νεκροί από κατάρρευση κτιρίου – Συγκλονιστικές φωτό

165 νεκρούς και περισσότερους από 1000 τραυματίες άφησε πίσω της η κατάρρευση κτιρίου στο Μπαγκλαντές. Φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Στα συντρίμμια του οχταώροφου κτιρίου στην πόλη Σαβάρ, στην περιφέρεια της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές, Ντάκα, παραμένουν εγκλωβισμένοι εκατοντάδες από τους 5.000 εργάτες που απασχολούνταν στις βιοτεχνίες ενδυμάτων που στεγάζονταν στο κτίριο. Οι εικόνες από το σημείο της τραγωδίας είναι συγκλονιστικές.


Όπως συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία μιας γυναίκας που τραυματίστηκε. Το κτίριο είχε ρωγμές και οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να μπουν μέσα, αλλά τους ανάγκασαν. Έπρεπε να… βγει η παραγωγή γιατί οι πελάτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ περίμεναν το εμπόρευμα…

“Σήμερα δεν θέλαμε να δουλέψουμε επειδή είχαν φανεί ρωγμές στο κτίριο. Όμως οι υπεύθυνοι των βιοτεχνιών μας ανάγκασαν να δουλέψουμε”, είπε η γυναίκα που νοσηλεύεται.


Στο κτίριο στεγάζονταν κυρίως μονάδες παραγωγής ενδυμάτων καταστήματα και γραφεία, ενώ σύμφωνα με υπαλλήλους των κλωστοϋφαντουργικών μονάδων, περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι απασχολούνταν στο κτίριο.

«Ο αριθμός των νεκρών ίσως αυξηθεί, καθώς πολλοί εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο αρχηγός της αστυνομίας, Χαμπιμπούρ Ραχμάν.


Ο μεγαλύτερος αριθμός των νεκρών ήταν γυναίκες οι οποίες εργάζονταν στις τέσσερις μονάδες παραγωγής ενδυμάτων που στεγάζονταν στο κτίριο. Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν πυρετωδώς τις προσπάθειες απεγκλωβισμού ανθρώπων από τα ερείπια.

Η κυβέρνηση κήρυξε την Παρασκευή μέρα πένθους, ενώ αποφάσισε να δώσει 500.000 δολάρια αποζημίωση στα θύματα.


Το κτίριο δεν είχε τις προδιαγραφές που έπρεπε και ο υπουργός Εσωτερικών Μοχιουντίν Χαν Αλάμτζιρ έδωσε εντολή για έρευνα.




ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κτίριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος! Θρήνος στο Μπαγκλαντές

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε το Μπαγκλαντές – Τουλάχιστον 20 νεκροί

Σαρωτικός ανεμοστρόβιλος με 10 νεκρούς και 500 τραυματίες

Απεβίωσε ο πρόεδρος του Μπαγκλαντές

Ναυτική τραγωδία στο Μπαγκλαντές – Δεκάδες αγνοούμενοι

Διπλή τραγωδία στο Μπαγκλαντές – Πάνω απο 130 νεκροί

21χρονος σκόπευε να σκοτώσει τον Μπαράκ Ομπάμα

Κεραυνός σκότωσε 13 ανθρώπους

Τρία τιγράκια σώθηκαν πριν γίνουν θύματα λαθρεμπορίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε