Κόσμος

Αντίποινα Γιούνκερ για το Brexit: “Θα σταματήσω να μιλάω Αγγλικά”

Τα παρατράγουδα αλλά και οι "παρεξηγήσεις" λόγω Brexit έχουν ξεκινήσει... Σήμερα (05.05.2017) ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε πως θα σταματήσει να μιλάει αγγλικά γιατί... "χάνουν το νόημα τους πια".

Ο Γιούνκερ ετοιμαζόταν για μία ομιλία στα γαλλικά το πρωί της Παρασκευής όταν “πέταξε” το “καρφάκι” του για τα αγγλικά. “Αργά αλλά με βεβαιότητα, τα αγγλικά χάνουν την σημασία τους”.  Το φαρμακερό σχόλιο του Γιούνκερ δεν έπεσε κάτω… μιας και ο Βρετανός υπουργός Εθνικής Άμυνας Michael Fallon, του απάντησε, καλώντας τους Ευρωπαίους αξιωματούχους να κρατάνε τις απόψεις για τον εαυτό τους. 

Όλα αυτά ενώ πριν λίγες μέρες είχε γίνει γνωστός και ένας καυγάς που είχε ο Γιούνκερ με την Τερέζα Μέι. Η Μέι φέρεται να είπε σε συνάντηση που είχε μαζί του, την περασμένη εβδομάδα ότι θέλει να συζητήσει μια εμπορική συμφωνία μεταξύ ΕΕ και Ηνωμένου Βασιλείου πριν επιλυθεί το ευαίσθητο ζήτημα του “λογαριασμού” του διαζυγίου, κάτι που αρνούνται οι Ευρωπαίοι.

“Πήγε πολύ άσχημα” λέγεται ότι σχολίασε στη συνέχεια ο Γιούνκερ. Ο Γιούνκερ μιλούσε στο τηλέφωνο με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στην οποία μετέφερε τη συζήτηση με την Μέι. “Βρίσκεται (η Μέι) σε άλλον γαλαξία. Με βάση αυτά που έγιναν στη συνάντηση, μια έλλειψη συμφωνίας είναι πιο πιθανή από την επίτευξη συμφωνίας”, πρόσθεσε.

“Δεν βρίσκομαι σε άλλον γαλαξία” απάντησε η Μέι, μιλώντας στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC. “Αλλά πιστεύω ότι τα σχόλια που είδαμε από τους Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες”, πρόσθεσε. Επανέλαβε επίσης ότι είναι προτιμότερο να μην υπάρξει συμφωνία παρά να επιτευχθεί μια “κακή συμφωνία”.

Πηγή: RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Όταν οι ΗΠΑ ανέτρεψαν κυβέρνηση του Ιράν το 1953: Φωτογραφικά ντοκουμέντα από ένα παρελθόν που πλέον μπορεί να μη φαντάζει τόσο μακρινό
Με την Μέση Ανατολή να φλέγεται, όλο και περισσότεροι επικαλούνται το πραξικόπημα του 1953 που υποστηρίχθηκε από τη CIA και ανέτρεψε τον Μοσαντέγκ ως απόδειξη ότι «οι ΗΠΑ δεν είναι αξιόπιστες»
Ιράν 1953
Συγκλονίζει ο μοναδικός επιζών του δυστυχήματος της Air India - Κουβαλάει «μπαταρισμένος» το φέρετρο του αδερφού του στην Ινδία
Το Boeing 787-8 Dreamliner με προορισμό το Λονδίνο συνετρίβη δευτερόλεπτα μετά την απογείωσή του την Πέμπτη από την πόλη Αχμενταμπάντ της δυτικής Ινδίας
Ινδία 4
Με μήνυμα στα περσικά ο ισραηλινός στρατός καλεί τους Ιρανούς να επικοινωνήσουν με τη Μοσάντ
«Ακόμα και εκείνοι που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των θεσμών ασφαλείας του καθεστώτος μας έχουν εκφράσει τον φόβο, την απελπισία και τον θυμό τους για όσα συμβαίνουν στο Ιράν»
Ιρανοί πολίτες σε ταράτσα κτιρίου στην Τεχεράνη μετά την ισραηλινή επίθεση στη ιρανική δημόσια ραδιοτηλεόραση 2