Τετάρτη, 8 Μαΐ
25oC Αθήνα

Απανθρωπιά! Φιλορώσοι πετούσαν τα πτώματα των θυμάτων του Boeing σαν σκουπίδια σε απορριμματοφόρα – Ομπάμα σε Πούτιν: Κάνε κάτι! Τι κρύβετε;

Απανθρωπιά! Φιλορώσοι πετούσαν τα πτώματα των θυμάτων του Boeing σαν σκουπίδια σε απορριμματοφόρα – Ομπάμα σε Πούτιν: Κάνε κάτι! Τι κρύβετε;

– Αργά το απόγευμα αναχώρησε το τρένο με τις σορούς για το Χάρκοβο
– Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του να πιέσει τους αντάρτες
– Οργή από την Ολλανδία, αλλά και τους συγγενείς των θυμάτων της συντριβής του Boeing, για την απανθρωπιά χωρίς όρια
– Χθες, Κυριακή, οι φιλορώσοι πήραν με το “έτσι θέλω” τους νεκρούς και τους έβαλαν σε βαγόνια – ψυγεία
– Συγκλονιστικές ΦΩΤΟ από την περιοχη της ανατολικής Ουκρανίας, όπου έχουν παρατημένες τις σορούς
– Ο Καναδάς ετοιμάζεται να επιβάλει νέες κυρώσεις εναντίον ρωσικών συμφερόντων

Φουντώνει όλο και περισσότερο η οργή της Ευρώπης για τις σορούς των 298 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας με το Boeing 777 των Malaysia Airlines, καθώς οι ένοπλοι φιλορώσοι αντάρτες δρουν ανενόχλητοι στην περιοχή της συντριβής, στην ανατολική Ουκρανία.

Χθες, αφού απείλησαν τους παρατηρητές του ΟΑΣΕ, τοποθέτησαν σε πλαστικές σακούλες τις σορούς -που για τρεις ημέρες ήταν παρατημένες κάτω από τον ήλιο και μέσα στη ζέστη- και τις έβαλαν σε βαγόνια-ψυγεία με άγνωστη κατεύθυνση… Σήμερα οι αντάρτες έκαναν κάτι ακόμα χειρότερο! Τις έβγαλαν από τα ψυγεία και τις άφησαν στιβαγμένες σε κάδους απορριμμάτων.   

Το ειδικό τρένο που μεταφέρει τα  θύματα της συντριβής της πτήσης ΜΗ17 αναχώρησε αργά το απόγευμα από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Τορέζ. Η αμαξοστοιχία έχει ως τελικό προορισμό το Χάρκοβο, πόλη που ελέγχεται από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας. Εκεί τα πτώματα θα εξεταστούν και θα αναγνωριστούν, προτού να παραδοθούν στις οικογένειές τους.

Η αναχώρηση του τρένου καθυστέρησε, καθώς οι αντάρτες ζητούσαν να συνοδεύεται από διεθνείς εμπειρογνώμονες και όχι από ουκρανικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με έναν ηγέτη των ανταρτών έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 282 από τους 298 επιβαίνοντες στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines.

Νωρίτερα, ο αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε ότι το τρένο θα πάει στο Χάρκοβο και από εκεί τα πτώματα θα μεταφερθούν στην Ολλανδία.

“Δεν γίνεται να αποδεχτώ, όπως και οι άλλοι συγγενείς των θυμάτων, ότι τους φέρονται με αυτόν τον απάνθρωπο τρόπο”, δηλώνει ο ανηψιός του 49χρονου Γκλεν Τόμας που έχασε τη ζωή του στην αεροπορική τραγωδία. Και πρόσθεσε: “Ελπίζουμε ότι θα μας επιστραφούν τα προσωπικά τους αντικείμενα – έστω ένα στυλό, ένα βιβλίο… Κάτι που να τους θυμίζει”. 

Την ίδια ώρα ο Μπάρακ Ομπάμα καλεί τον τον Βλαντίμιρ Πούτιν να αναλάβει δράση, ασκώντας πιέσεις στους φιλορώσους αυτονομιστές.

Σε διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε ότι οι αντάρτες δεν επιτρέπουν στους επιθεωρητές να προσεγγίσουν το σημείο όπου έπεσε το Μπόινγκ 777 και μάλιστα κατά διαστήματα πυροβολούν στον αέρα. “Τι προσπαθούν να κρύψουν;” διερωτήθηκε.

Ο Ομπάμα τόνισε ότι ο Πούτιν και η Ρωσία έχουν ευθύνη να πείσουν τους αυτονομιστές να συνεργαστούν με τους επιθεωρητές και να σταματήσουν να την παρακωλύουν την έρευνα. Υπογράμμισε ότι οι επιθεωρητές χρειάζεται να έχουν άμεση και πλήρη πρόσβαση στο σημείο της συντριβής του αεροσκάφους και, αναφερόμενος στο χάος που επικράτησε στην περιοχή μετά την πτώση του Μπόινγκ το χαρακτήρισε “προσβολή” για τις οικογένειες των θυμάτων.
“Ο πρόεδρος Πούτιν λέει ότι είναι υπέρ μιας αληθινής έρευνας όμως τα λόγια πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις: επαφίεται στη Ρωσία να επιμείνει ώστε οι αυτονομιστές (…) να διασφαλίσουν στους ερευνητές άμεση και πλήρη πρόσβαση στο χώρο της συντριβής” της πτήσης ΜΗ17, σημείωσε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι εάν η Ρωσία συνεχίσει να στηρίζει τους αυτονομιστές, τότε το μόνο που θα επιτύχει είναι να απομονωθεί ακόμη περισσότερο και να αυξήσει το κόστος που υφίσταται. Όπως είπε, ο ίδιος εξακολουθεί να προτιμά την εξεύρεση μιας διπλωματικής λύσης στην ουκρανική κρίση και πιστεύει ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό. Επισήμανε όμως ότι η Μόσχα και ο πρόεδρος Πούτιν θα πρέπει να αλλάξουν τη στρατηγική που ακολουθούν στο ζήτημα της Ουκρανίας.


Ολλανδοί ερευνητές με στολές που έφεραν τα αρχικά της ειδικής υπηρεσίας της αστυνομίας για την αναγνώριση θυμάτων LTFO μπόρεσαν να εξετάσουν τις σορούς των θυμάτων σήμερα το πρωί στον σταθμό του Τορέζ, στον οποίο βρίσκεται το τρένο.

Ο Μποροντάι σημείωσε επίσης ότι μια ομάδα περίπου δώδεκα Μαλαισιανών ερευνητών βρισκόταν καθοδόν για το Ντονέτσκ και κατηγόρησε το Κίεβο ότι κάνει ό,τι δύναται για να εμποδίσει την άφιξή τους στην περιοχή.

“Ελπίζουμε πραγματικά να έρθουν παρόλα αυτά οι ερευνητές”, κατέληξε ο Μποροντάι, την ώρα που οι αυτονομιστές που δηλώνουν ότι όπως πιστεύουν έχουν βρει τα “μαύρα κουτιά” του αεροπλάνου, σημειώνουν ότι θα τα παραδώσουν μόνον σε διεθνείς ερευνητές που θα μεταβούν στην περιοχή.

Πηγή: DailyMail

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Boeing: Συνεχίζεται η ύβρις με τις σορούς των θυμάτων -Το… συζητάνε για να τις μεταφέρουν, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι οι αντάρτες τις πήραν κρυφά

Αυστραλία: Σχέδιο ψηφίσματος στον ΟΗΕ για το μοιραίο boeing

Boeing: Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν συνομιλία που συνδέεται (;) με την κατάρριψη του αεροπλάνου

Η ώρα της αλήθειας για την κατάρριψη του Boeing – Αντάρτες βρήκαν τα μαύρα κουτιά – Καταγγελίες πως μετέφεραν κρυφά με τρένα – ψυγεία δεκάδες πτώματα!

Παγκόσμια οργή για τα θύματα του Boeing στην Ουκρανία – Ένοπλοι φιλορώσοι φόρτωσαν τα πτώματα με το “έτσι θέλω” σε βαγόνια-ψυγεία – Άγνωστο πού πάνε!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε