Κυριακή, 16 Ιουν.
27oC Αθήνα

Αυθεντικό το video της εκτέλεσης Σότλοφ – Προσπάθησαν να σώσουν τον Βρετανό όμηρο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ REUTERS

Η φρίκη επαναλαμβάνεται. Μερικές μέρες αφού ο πλανήτης είδε τον Αμερικανό δημοσιογράφο, Τζέιμς Φόλεϊ να αποκεφαλίζεται από τζιχαντιστές, ένας συμπατριώτης του, ο Στίβεν Σότλοφ είχε την ίδια τύχη. Άγνωστη η τύχη Βρετανού ομήρου.

Όπως ακριβώς και με τον Φόλεϊ, τόσο ο άτυχος Στίβεν Σότλοφ όσο και ο Βρετανός Ντέιβιντ Κόθορν Χέινς εμφανίστηκαν σε video, με έναν μαυροντυμένο άνδρα δίπλα τους. Το video της εκτέλεσης του Σότλοφ είναι αυθεντικό, εκτιμούν Αμερικανοί και Βρετανοί.

Μαζί με τις εικόνες του Σότλοφ, οι τζιχαντιστές έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφίες με έναν άλλο όμηρο, τον Βρετανό Ντέιβιντ Κόθρον Χέινς. Κι εκείνος φορούσε πορτοκαλί φόρμα και ο τζιχαντιστής τον απειλούσε με μαχαίρι.


Η τύχη του δεν είναι γνωστή. Όπως συνέβη και με τον Φόλεϊ, έγινε προσπάθεια να διασωθεί αλλά απέτυχε. Το αποκάλυψε ο Βρετανός υπουργός Φίλιπ Χάμοντ μετά από σύσκεψη στο Λονδίνο υπό τον Ντέιβιντ Κάμερον.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη ότι η αιχμαλωσία του Κόθορν Χέινς από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους δεν καθιστά πιθανότερες τις αεροπορικές επιθέσεις με στόχο θέσεις των τζιχαντιστών, αλλά πρόσθεσε ότι το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει αποκλειστεί.

“Δεν επηρεάζει καθόλου τα στρατηγικά μας σχέδια. Αν κρίνουμε ότι τα αεροπορικά πλήγματα θα βοηθήσουν. . . τότε ασφαλώς θα εξετάσουμε την επιλογή αυτή. Αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει κάποια τέτοια απόφαση”, δήλωσε ο Χάμοντ στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στίβεν Σότλοφ: Ποιος ήταν ο δεύτερος Αμερικανός που αποκεφαλίστηκε από τζιχαντιστές (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Το φρικιαστικό βίντεο από τον νέο αποκεφαλισμό Αμερικανού δημοσιογράφου! – Απειλούν να σκοτώσουν και έναν βρετανό όμηρο

Είναι αυτό το πρόσωπο του τζιχαντιστή που αποκεφάλισε τον Φόλεϊ;

“Βόμβα” από Συρία: Ο Φόλεϊ εκτελέστηκε πριν 1 χρόνο!

Αποκάλυψη: Στημένο το βίντεο με τον αποκεφαλισμό του Φόλεϊ; Τι λένε ειδικοί

Το τελευταίο γράμμα του Φόλεϊ στην οικογένειά του και η υπόσχεση που δεν μπόρεσε να κρατήσει

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε