Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Bloomberg: Αυτή είναι η “έκπληξη” που υποσχέθηκε ο Ερντογάν για την Παρασκευή

Bloomberg - Ερντογάν

Σε μια αινιγματική ανακοίνωση προχώρησε σήμερα Τετάρτη ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν, προαναγγέλλοντας ένα καλό νέο για τον λαό της Τουρκίας, κάνοντας παράλληλα λόγο για νέα εποχή στη χώρα.

«Πιστεύω ότι αρχίζει στην Τουρκία μία νέα περίοδος. Αν το ανακοινώσω, θα χαθεί η αγωνία», είπε και μετέθεσε τις ανακοινώσεις για την Παρασκευή.

Λίγη ώρα αργότερα, το Bloomberg… βάλθηκε να χαλάσει την έκπληξη του προέδρου της Τουρκίας, αποκαλύπτοντας ότι η Τουρκία ανακάλυψε ενεργειακά αποθέματα στη Μαύρη Θάλασσα, πιθανότατα Φυσικό Αέριο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, δύο άτομα με άμεση γνώση του θέματος, προχώρησαν στην εν λόγω αποκάλυψη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, δεν αποκάλυψε τι σκοπεύει να ανακοινώσει σε δύο ημέρες, ωστόσο καθώς μίλησε, η τουρκική λίρα επέκτεινε τα κέρδη στο εμπόριο κατά 0,9% υψηλότερα έναντι του δολαρίου, ενώ ο δείκτης αναφοράς Borsa Istanbul 100 Index του χρηματιστηρίου της Κωνσταντινούπολης αυξήθηκε 2%.

Οι μετοχές του διυλιστηρίου Turkiye Petrol Rafinerileri AS ή της Tupras και του κατασκευαστή πετροχημικών Petkim Petrokimya Holding AS αυξήθηκαν 8,1% και 9,9% αντίστοιχα.

Πηγή: philenews

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις