Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Boeing: Αναχώρησε για την Ολλανδία το πρώτο αεροσκάφος με σορούς των θυμάτων (video)

Boeing: Αναχώρησε για την Ολλανδία το πρώτο αεροσκάφος με σορούς των θυμάτων (video)

Αναχώρησε από το Χάρκοβο της ανατολικής Ουκρανίας με προορισμό την Ολλανδία το ένα από τα δύο αεροσκάφη –ένα ολλανδικό στρατιωτικό μεταγωγικό τύπου Hercules C-130– με τις σορούς επιβατών του Boeing 777 της Malaysia Airlines, που συνετρίβη την περασμένη Πέμπτη στην ανατολική Ουκρανία.

Εκπρόσωποι των κυβερνήσεων της Ουκρανίας, της Ολλανδίας, της Μαλαισίας και της Αυστραλίας παρευρέθησαν σε τελετή μνήμης στο Χάρκοβο, που μεταδόθηκε ζωντανά από την ολλανδική τηλεόραση. Ύστερα από ενός λεπτού σιγή και ομιλίες αξιωματούχων, τα ξύλινα φέρετρα φορτώθηκαν στο αεροσκάφος.

Σύμφωνα με το CNN, στην Ολλανδία αναμένονται εντός της ημέρας 50 σοροί των θυμάτων, καθώς εκτός από το ολλανδικό αεροσκάφος, υπάρχει και ένα αυστραλιανό που μεταφέρει τα φέρετρα.

Στη Βρετανία τα “μαύρα κουτιά”

Στο μεταξύ, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι παρέλαβε τα δύο “μαύρα κουτιά” από το Boeing.

“Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τα δύο μαύρα κουτιά του αεροπλάνου που εκτελούσε την πτήση MH17 παραδόθηκαν από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων της Ολλανδίας στην Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων (AAIB), στο Φάρνμπορο, για να υποβληθούν σε ανάλυση”, αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Εκπρόσωπος του υπουργείου δήλωσε ότι θα χρειαστεί ένα 24ωρο για να αντληθούν τα δεδομένα από τα “μαύρα κουτιά”, αλλά δεν γνωρίζει αν η διαδικασία αυτή μπορεί να γίνει ταυτόχρονα και στα δύο. Στη συνέχεια, τα δεδομένα θα σταλούν για ανάλυση στη διεθνή ομάδα εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

Η Πτέρυγα Ερευνών Αεροπορικών Δυστυχημάτων εδρεύει στο Φάρνμπορο της νότιας Αγγλίας, υπάγεται στο υπουργείο Μεταφορών και θα αναλάβει να αναλύσει τα στοιχεία.

Η διεθνής επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ερευνά τα αίτια της συντριβής του Μπόινγκ αποφάσισε να παραδώσει τα “μαύρα κουτιά” στην AAIB, η οποία είναι αρμόδια για την έρευνα δυστυχημάτων της πολιτικής αεροπορίας καθώς και άλλων σοβαρών αεροπορικών περιστατικών.

Σύμφωνα με τον υπουργό Μεταφορών της Μαλαισίας, είναι συνήθης η διαδικασία να στέλνονται τα “μαύρα κουτιά” για ανάλυση στο πλησιέστερο εργαστήριο που είναι εξουσιοδοτημένο από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Ισως έριξαν κατά λάθος το boeing” – Σε ολλανδούς ερευνητές τα μαύρα κουτιά

H E.E. ετοιμάζει νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας σε τεχνολογία και άμυνα

Τα μαύρα κουτιά του Boeing θα ελεγχθούν στη Βρετανία

Αίσχος! Κλέβουν από τα δάχτυλα των νεκρών επιβατών του Boeing τα δαχτυλίδια – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντα από το σημείο της συντριβής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε