Παρασκευή, 17 Μαΐ
21oC Αθήνα

Δεν φεύγει από την Ουάσινγκτον ο Ομπάμα

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

Όχι δεν θα αρνηθεί να φύγει από τον Λευκό Οίκο όταν τελειώσει η θητεία του. Αλλά θα εξακολουθήσει να μένει στην Ουάσινγκτον. Ο λόγος για τον Μπαράκ Ομπάμα, το μέλλον του οποίου είναι ήδη talk of the town στις ΗΠΑ.

Η θητεία του Μπαράκ Ομπάμα στην προεδρία των ΗΠΑ λήγει το 2017 και αφού… παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου στον διάδοχό του, ο 44ος πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει στη ζωή του. Για την ώρα, το μόνο που έχει αποφασίσει είναι πως θα μείνει στην Ουάσινγκτον τουλάχιστον μέχρι να αποφοιτήσει από το λύκειο η μικρή του κόρη, Σάσα.

Το μέλλον του Ομπάμα απασχολεί τους Αμερικανούς και όταν ο πρόεδρος των ΗΠΑ βρέθηκε στο Μιλγουόκι ρωτήθηκε που θα… μένει από τον Ιανουάριο του 2017. Η απάντηση ήταν στην Ουάσινγκτον, τουλάχιστον για τα επόμενα 2,5 χρόνια, μέχρι η βενιαμίν της οικογένειας να τελειώσει το λύκειο. “Θα μείνουμε στην Ουάσινγκτον για λίγα χρόνια, ώστε να τελειώσει η Σάσα. Είναι σκληρό να αλλάζεις πόλη στη μέση του λυκείου”, είπε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει αποφασίσει αν θα επιστρέψει η οικογένεια στο Σικάγο, όπου ήταν γερουσιαστής ο Ομπάμα. Έχει, πάντως, εκφράσει αρκετές φορές την επιθυμία του να εργαστεί με νέους που προέρχονται από μειονότητες και από υποβαθμισμένες συνοικίες. Κυκλοφορούν επίσης φήμες ότι σχεδιάζει να διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, όπου σπούδασε και ο ίδιος στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

“Λατρεύω τη διδασκαλία. Η επαφή με τους μαθητές μου λείπει”, είχε δηλώσει στο New Yorker το φθινόπωρο του 2014. Σίγουρο για το μέλλον των Ομπάμα είναι επίσης ότι δεν θα γίνουν… Κλίντον: η Μισέλ Ομπάμα φαίνεται πως δεν έχει καμία διάθεση να μπει στην πολιτική όπως η Χίλαρι. “Τρία πράγματα είναι σίγουρα σ’ αυτή τη ζωή”, αστειεύτηκε πρόσφατα ο Μπαράκ Ομπάμα: “Ο θάνατος, οι φόροι και το γεγονός ότι η Μισέλ δεν θα είναι υποψήφια για τον Λευκό Οίκο”.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε