Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Δυο μήνες χωρίς να δώσει σημεία ζωής ο Ούγκο Τσάβες

Δυο μήνες χωρίς να δώσει σημεία ζωής ο Ούγκο Τσάβες

Ήταν 10 Δεκεμβρίου όταν ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες ανακοίνωνε πως θα υποβληθεί στην τέταρτη κατά σειρά εγχείρηση για τον καρκίνο στην Κούβα. Από τότε, τα ίχνη του χάθηκαν.

Η εγχείρηση έγινε και σύμφωνα με την κυβέρνηση της Βενεζουέλας πέτυχε. Η υγεία του όμως παρουσίασε επίπλοκες. Κάποιοι μίλησαν ακόμη και για τις τελευταίες του μέρες. Πως έχει πέσει σε κώμα. Η αντιπολίτευση αντέδρασε με αφορμή και τη μη ορκωμοσία του για τη νέα του θητεία στην προεδρία της χώρας.

Η κυβέρνηση επιμένει ότι ο πρόεδρος είναι καλά. «Ο πρόεδρος είναι επικεφαλής και λαμβάνει αποφάσεις» δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της Βενεζουέλας, Ελιάς Χαουα. Όμως ο Τσάβες έχει δυο μήνες να εμφανιστεί δημόσια, από την ημέρα που άφησε το Καράκας για την Αβάνα και κάθε μέρα που περνά τα σενάρια πληθαίνουν και το μυστήριο μεγαλώνει.

Ο Βενεζουελανός υπουργός επισκέφθηκε τον Τσάβες την περασμένη εβδομάδα και όπως είπε ο 58χρονος πρόεδρος λαμβάνει πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις, όπως πχ αυτή την περασμένης Παρασκευής για την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος.

Ο αντιπρόεδρος, Νικόλας Μαδούρο, τον οποίο ο Τσάβες έχει χρίσει διάδοχό του, δήλωσε πως σύντομα ο πρόεδρος θα επιστρέψει σπίτι του. Αλλά κανείς δεν ξέρει πόσο σύντομα θα συμβεί αυτό.

Εκείνο που προκαλεί ερωτήματα και εντείνει τις φημολογίες είναι πως ο Τσάβες είναι ένας πρόεδρος που είχε συνηθίσει το λαό του να μιλά, σχεδόν, κάθε μέρα στην τηλεόραση. Τώρα, εδώ και δυο μήνες, δεν έχει πει ούτε μια κουβέντα, έστω τηλεφωνικά.

Πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν πως δε θα αργήσει η στιγμή που εξαιτίας της υγείας του Τσάβες, θα γίνει απαραίτητο να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές. Η αντιπολίτευση τις ζητά εδώ και πολύ καιρό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ζητούν… σημεία ζωής από τον Τσάβες!

Γκάφα ολκής της El Pais με ψεύτικη φωτό του Τσάβες!

Η Βενεζουέλα θα μηνύσει την El Pais για την ψεύτικη φωτογραφία του Τσάβες

Παραμένει το μυστήριο για την υγεία του Τσάβες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε