Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Εφιαλτική μαρτυρία για τον ομαδικό βιασμό: “Συνήλθα από τη λιποθυμία και ακόμα με βίαζαν”

Εφιαλτική μαρτυρία για τον ομαδικό βιασμό: “Συνήλθα από τη λιποθυμία και ακόμα με βίαζαν”

Λίγες ημέρες μετά την είδηση που σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη, η 16χρονη που βιάστηκε από 33 άντρες μοιράστηκε την εφιαλτική εμπειρία της στη βραζιλιάνικη τηλεόραση.

Η ανήλικη, που δέχτηκε επίθεση κατά την επίσκεψή της σε παραγκούπολη στο Ρίο ντε Τζανέιρο, είπε πως ξύπνησε και βρήκε έναν άντρα από κάτω της, έναν άντρα επάνω της και δύο να της κρατούν τα χέρια. “Πολλοί ήταν γύρω μου και γελούσαν. Ήμουν ναρκωμένη και σε σύγχυση. Υπήρχαν πολλοί άνθρωποι γύρω μου οπλισμένοι και πολλά αγόρια που γελούσαν και μιλούσαν. Υπήρχαν και ενήλικοι, όχι μόνο νεαρά αγόρια. Τώρα με κατακρίνουν και με κατηγορούν”.

Οι δράστες που είναι έμποροι ναρκωτικών ανήρτησαν στο ίντερνετ βίντεο από τον άγριο ομαδικό βιασμό της στο twitter. Την περασμένη εβδομάδα οι αρχές εξέδωσαν εντάλματα για τη σύλληψη 4 αντρών, συμπεριλαμβανομένου του 19χρονου αγοριού της. Ο νεαρός και ένας 41χρονος αντιμετωπίζουν κατηγορίες βιασμού, ενώ δύο ακόμα άντρες κατηγορούνται για την ανάρτηση των σοκαριστικών εικόνων στα κοινωνικά δίκτυα. Ο 22χρονος Rai Souza παραδόθηκε στις αρχές τη Δευτέρα, ενώ ο 20χρονος ποδοσφαιριστής Lucas Perdomo συνελήφθη από την αστυνομία.

Ο 22χρονος Rai Souza

“Γυναίκες σε όλο τον κόσμο αυτοκτονούν όταν πέφτουν θύματα τέτοιων επιθέσεων επειδή φοβούνται την ατιμωρησία που επιτρέπει στους δράστες να τους διασύρουν στα social media”, σημείωσε σε ανακοίνωσή της η φεμινιστική οργάνωση Think Olga στο Σάο Πάολο. “Αυτή η παράλογη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής τους είναι συγκρίσιμη με το ίδιο το έγκλημα γιατί το πολλαπλασιάζει κάθε φορά που το βλέπει κάποιος”.

Η ανήλικη κοπέλα βρίσκεται υπό την προστασία του κράτους, με την οικογένειά της να θέλει να φύγει από το Ρίο. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Βραζιλίας Alexandre Moraes δήλωσε ότι θα θέσει τη 16χρονη και την οικογένειά της στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης σε περίπτωση που θελήσουν.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε