Πέμπτη, 16 Μαΐ
23oC Αθήνα

Εικόνα αποκάλυψης στο σημείο της συντριβής του Boeing: Είδα το αεροπλάνο να κόβεται στη μέση

Εικόνα αποκάλυψης στο σημείο της συντριβής του Boeing: Είδα το αεροπλάνο να κόβεται στη μέση

Κάθε λεπτομέρεια σχετικά με τη συντριβή του Boeing 777 της Malaysia Airlines στην ανατολική Ουκρανία σοκάρει. Από το ότι τα συνεργεία έπρεπε να πατήσουν πάνω σε πτώματα για να φτάσουν στο σημείο της τραγωδίας μέχρι τις μαρτυρίες εκείνων που ισχυρίζονται πως είδαν τη στιγμή της πρόσκρουσης.

298 ψυχές θυσία σε έναν πόλεμο τον οποίο δεν θέλησαν, δεν ζήτησαν, δεν συμμετείχαν. Είναι εκείνοι που επιβιβάστηκαν στην πτήση MH17 της Malaysia Airlines από το Άμστερνταμ με προορισμό την Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας.

Δεν έφτασαν ποτέ. Το Boeing συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία σε περιοχή που ελέγχουν οι αυτονομιστές. Κανείς δεν ξέρει ακόμη ούτε το πως ούτε το γιατί.

Το σημείο της τραγωδίας μοιάζει με εικόνα βγαλμένη από την Αποκάλυψη. Για να φτάσουν στον τόπο της συντριβής, τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης αναγκάστηκαν να διασχίσουν μια μεγάλη έκταση στην οποία βρίσκονταν διασκορπισμένα τα απανθρακωμένα και διαμελισμένα σώματα των επιβατών της μοιραίας πτήσης.

Ορισμένα από τα θύματα κείτονταν στο έδαφος με τα ρούχα τους να έχουν καταστραφεί και τα άκρα τους να έχουν πάρει αλλόκοτες γωνίες, ανέφεραν μέλη των σωστικών συνεργείων. Τα σώματα ορισμένων θυμάτων είχαν διατηρηθεί ανέπαφα, ενώ άλλων είχαν διαμελιστεί.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο έπεσε κοντά στην πόλη Σαχτιορσκ της ανατολικής Ουκρανίας κοντά στα σύνορα με τη Ρωσία, βρίσκονταν διάσπαρτα σε μεγάλη έκταση γύρω από τη συντριβή. Κομμάτια μετάλλου και τμήματα της ατράκτου βρίσκονταν διεσπαρμένα στο έδαφος, ενώ τα καθίσματα ήταν πλέον άδεια.

Το ένα φτερό του αεροσκάφους βρέθηκε σε ένα σημείο της περιοχής και κομμάτι της ουράς σε άλλο, ενώ τα κόκκινα και μπλε χρώματα του Boeing 777 της Malaysia Airlines ήταν ευδιάκριτα.

Σοκάρουν και οι μαρτυρίες ανθρώπων που είδαν την τραγωδία να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. «Ακούστηκε μια τρομερή έκρηξη. Φοβήθηκα γιατί ακούστηκε τόσο κοντά στο σημείο που βρισκόμουν εγώ. Κοίταξα προς τον ουρανό και είδα μαύρα κομμάτια να πέφτουν σαν βροχή προς κάθε κατεύθυνση», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Μετά είδα το αεροπλάνο να προσκρούει στο έδαφος και να κόβεται στη μέση. Πυκνός καπνός αναδύθηκε από το σημείο εκείνο», είπε.

Ένας άνδρας προσπάθησε να συλλέξει όσα περισσότερα διαβατήρια βρίσκονταν διασκορπισμένα στη μεγάλη έκταση ώστε να συγκεντρώσει τα ονόματα των νεκρών.

«Είδα από το μπαλκόνι μου ένα αεροπλάνο να χάνει ύψος και στη συνέχεια ακούσαμε δύο εκρήξεις», δήλωσε ένας από τους αυτονομιστές. Ο ίδιος αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι αντάρτες είχαν οποιαδήποτε ανάμειξη. «Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί μόνο από ένα μαχητικό αεροσκάφος ή ένα πύραυλο εδάφους-αέρος», είπε σημειώνοντας ότι οι αυτονομιστές δεν διαθέτουν αυτού του είδους τα όπλα ώστε να έχουν τη δυνατότητα να καταρρίψουν ένα αεροσκάφος σε τόσο μεγάλο ύψος.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ήθελαν να ρίξουν το αεροπλάνο του Πούτιν και κατέρριψαν το Boeing της Malaysia Airlines; Άφωνος ο πλανήτης απ’ την πολύνεκρη συντριβή στην Ουκρανία

Παγκόσμιο χάος για τη συντριβή του Boeing – Πάνω από τα πτώματα αθώων ερίζουν για το ποιος το κατέρριψε – Ο ρόλος του φιλορώσου Ιγκόρ

Ασύλληπτο! Το τραγικό αστείο που έγινε πραγματικότητα με το Boeing

Τα δάκρυα… ποτάμι! Θρηνούν οι συγγενείς των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας

Συντριβή Boeing: Ανατριχιαστική σύμπτωση! 8 χρόνια πριν…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε