Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Εικόνες της καταστροφής στη Χιλή – Μετασεισμός 7,8 Ρίχτερ και προειδοποίηση για τσουνάμι

Εικόνες της καταστροφής στη Χιλή – Μετασεισμός 7,8 Ρίχτερ και προειδοποίηση για τσουνάμι

Με τους ισχυρούς μετασεισμούς ζουν οι κάτοικοι της Ικίκε και των γύρω περιοχών μετά τον ισχυρότατο σεισμό της Τρίτης, μεγέθους 8,2 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη Χιλή.

Νωρίς το πρωί της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) σημειώθηκε νέος ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 7,8 Ρίχτερ σύμφωνα με το γεωφυσικό ινστιτούτο των Ηνωμένων Πολιτειών (USGS) και εκδόθηκε άμεσα προειδοποίηση για τσουνάμι!

Είναι ο μεγαλύτερος μετασεισμός που έχει σημειωθεί μετά τα 8,2 Ρίχτερ, που κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον έξι ανθρώπους. Ο χθεσινός σεισμός είχε επίκεντρο 19 χιλιόμετρα νότια του λιμανιού Ικίκε και σχετικά μικρό εστιακό βάθος το οποίο μετρήθηκε περίπου στα 20 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το USGS

Το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης των τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει σοβαρή απειλή για τσουνάμι, αλλά είναι δυνατή η πιθανότητα να δημιουργηθεί ένα τοπικό παλιρροϊκό κύμα.

Οι αρχές της χώρας διέταξαν την προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών αμέσως μετά την εκδήλωση του νέου μεγάλου μετασεισμού. Σε προληπτική εκκένωση των παράκτιων περιοχών προχώρησε και το γειτονικό Περού.

Το πολεμικό ναυτικό της Χιλής ανακοίνωσε ότι τα πρώτα παλιρροϊκά κύματα έφθασαν στις ακτές της χώρας περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα (τοπική) και ήταν ήταν ύψους 0,7 μέτρων, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού Ωκεανού. Η πρόεδρος της Χιλής Μισέλ Μπατσελέτ που επισκεπτόταν την πληγείσα από τον χθεσινό σεισμό περιοχή απομακρύνθηκε από το ξενοδοχείο της στην πόλη Αρίκα. Λίγη ώρα μετά, πάντως, ήρθη ο συναγερμός για τσουνάμι στη Χιλή και το Περού.

Οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω των πρακτορείων και δείχνουν τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον κύριο σεισμό των 8,2 Ρίχτερ είναι συγκλονιστικές. Κατεστραμμένες βάρκες στο λιμάνι της Ικίκε, δρόμοι “ανοιγμένοι” στα δυο, άνθρωποι να κοιμούνται στρωματσάδα στο δρόμο!











ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

5.000 οι Έλληνες στη Χιλή – Είναι όλοι καλά μετά τον φονικό σεισμό λέει η πρεσβεία μας στο Σαντιάγκο

Απίστευτο video: Πως θα φτάσει το τσουνάμι από τη Χιλή στη Νέα Ζηλανδία

Σεισμολόγοι: Περιμένουμε μεγαλύτερο σεισμό στη Χιλή – Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τα βόρεια της χώρας μετά τα 8,2R – Video από τη στιγμή του σεισμού

Σείστηκε η γη στη Χιλή! Σεισμός 8,2 Ρίχτερ προκαλεί πανικό – Πέντε νεκροί και τρεις σοβαρά τραυματίες – Video από τη στιγμή που ήχησαν οι σειρήνες

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε