Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Έκκληση του πατέρα της Ινδής φοιτήτριας

Έκκληση του πατέρα της Ινδής φοιτήτριας

Ο πατέρας της Ινδής φοιτήτριας που πέθανε μετά από τον ομαδικό βιασμό, επιθυμεί να γίνει γνωστό το όνομα της, για να βοηθηθούν άλλες γυναίκες που έχουν πέσει θύματα

Ο πατέρας της νεαρής ινδής που έπεσε θύμα βιασμού και άγριου ξυλοδαρμού δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή, ότι θέλει να γίνει γνωστό το όνομα της κόρης του, καθώς έτσι θα μπορούσε να γίνει πηγή δύναμης για άλλα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης.

Η 23χρονη φοιτήτρια φυσιοθεραπείας πέθανε στις 28 Δεκεμβρίου, δύο εβδομάδες μετά από τον ομαδικό βιασμό της σε ένα λεωφορείο στο Νέο Δελχί που πυροδότησε διαδηλώσεις σε όλη την Ινδία και οδήγησε σε υποσχέσεις από την κυβέρνηση για πιο σκληρή τιμωρία για τους εγκληματίες.

«Θέλουμε ο κόσμος να ξέρει το πραγματικό της όνομα. Η κόρη μου δεν έκανε κανένα λάθος, πέθανε ενώ προστάτευσε τον εαυτό της» είπε ο πατέρας της σε βρετανική κυριακάτικη εφημερίδα.

«Είμαι υπερήφανος για αυτήν. Αποκαλύπτοντας το όνομά της θα δώσω θάρρος σε άλλες γυναίκες που έχουν επιβιώσει από αυτές τις επιθέσεις. Θα αντλήσουν δύναμη από την κόρη μου» συμπλήρωσε.

Η εφημερίδα ανέφερε επίσης ότι ο πατέρας έδωσε την άδεια να δημοσιευτεί το όνομα καθώς και μια οικογενειακή φωτογραφία. Το Ρόιτερς πάντως επέλεξε να μην αποκαλύψει το όνομα του θύματος, καθώς οι ινδικές αρχές έχουν απαγορεύσει στα μέσα ενημέρωσης να το πράξουν .

Ο πατέρας της άτυχης κοπέλας είχε ήδη ζητήσει η νέα νομοθεσία που θα αφορά τα ειδεχθή σεξουαλικά εγκλήματα, να λάβει στη μνήμη της, το όνομα της κόρης του. Σε πέντε άνδρες έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της της φοιτήτριας .Οι πέντε θα εμφανιστούν στο δικαστήριο του Νέου Δελχί τη Δευτέρα.

Διαβάστε
Μαρτυρία σοκ για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης ινδής

Ο σύντροφος της 23χρονης στην Ινδία μίλησε: “τους παρακαλούσα να σταματήσουν να τη βιάζουν”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε