Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν! Χτύπησε κορίτσι που του φώναξε: Τι κάνει εδώ ο δολοφόνος του πατέρα μου; Video ντοκουμέντο από τις αποδοκιμασίες στη Σόμα

Εκτός ελέγχου ο Ερντογάν! Χτύπησε κορίτσι που του φώναξε: Τι κάνει εδώ ο δολοφόνος του πατέρα μου; Video ντοκουμέντο από τις αποδοκιμασίες στη Σόμα

– Έξαλλος ο πρωθυπουργός της Τουρκίας για τις εις βάρος του αποδοκιμασίες στη Σόμα
– Video που σαρώνει στο διαδίκτυο τον δείχνει να γρονθοκοπεί πολίτη
– Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ επιτέθηκε σε κορίτσι 15-16 ετών, κόρη ενός από τους ανθρακωρύχους που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία της Τρίτης
– «Γιατί δεν έρχεσαι να κοντά μου να με γιουχάρεις;» φέρεται να λέει σε πολίτη
– Σάλος από τη φωτογραφία με σύμβουλο του Ερντογάν να κλωτσάει συγγενή θύματος της έκρηξης στο ορυχείο
– Τα άκουσε και ο Αμπντουλάχ Γκιούλ από εξαγριωμένους πολίτες – Πήρε αποστάσεις από τον Ερντογάν ο Τούρκος πρόεδρος

Οι αποδοκιμασίες και το σύνθημα «παραιτήσου δολοφόνε» φαίνεται πως έκαναν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χάσει την ψυχραιμία του. Και να τη χάσει τόσο πολύ ώστε να φτάσει στο σημείο να σηκώνει χέρι και να γρονθοκοπήσει πολίτη που τον αποδοκίμαζε.

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη την Τετάρτη το απόγευμα στη Σόμα, όταν ο Ερντογάν αποφάσισε να επισκεφτεί τον τόπο της τραγωδίας και να επισκεφτεί τους συγγενείς και τους διασωθέντες της τραγωδίας στο ορυχείο της πόλης, όπου 282 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους.

Το στιγμιότυπο με τη γροθιά είναι λίγο πριν το τέλος του video. Φαίνεται, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερντογάν να χτυπά ένα κορίτσι που όταν τον είδε μπροστά της άρχισε να φωνάζει: «τι κάνει εδώ ο δολοφόνος του πατέρα μου».
Αν και στο video η εικόνα δεν είναι καθαρή, ο Ερντογάν φαίνεται να κάνει επιθετική κίνηση και σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, γρονθοκόπησε το κορίτσι που του φώναξε. Κατά άλλους, τη χτύπησε επανειλημμένα.

Ήδη μάλιστα στο Twitter έχουν αρχίσει να «ανεβαίνουν» φωτογραφίες με τον Ερντογάν να φοράει γάντια του μποξ!

Φιλοκυβερνητικά μέσα παρουσιάζουν την εικόνα αναφέρουν πάντως ότι «ο πρωθυπουργός απλώς έσπρωξε τον προπορευόμενο αστυνομικό». Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ, υποστηρίζουν πως είδαν τον Ερντογάν να χτυπά το κορίτσι.

«Συμβαίνουν αυτά» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός όταν επισκέφτηκε τον τρόπο της τραγωδίας που έχει βυθίσει στο πένθος την Τουρκία και εξόργισε τους συγγενείς εκείνων που είχαν πεθάνει λίγες ώρες πριν. Μετά τον τόπο της τραγωδίας έδωσε συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο της πόλης, αλλά φεύγοντας αντιμετώπισε την οργή χιλιάδων ανθρώπων. Κλώτσησαν το αυτοκίνητό του, πέταξαν μπουκάλια και άρχισαν να τον φωνάζουν δολοφόνο.

Στην αρχή του video που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δείχνει τη στιγμή που ο Ερντογάν φυγαδεύεται από τους άνδρες της ασφάλειάς του σε ένα σούπερ μάρκετ, ο Τούρκος πρωθυπουργός φαίνεται να μιλά έντονα σε έναν άνδρα.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ του ζητά το… λόγο που τον αποδοκιμάζει και φέρεται να του λέει: «Γιατί δεν έρχεται κοντά μου να με γιουχάρεις». Μόνο που και να ήθελε ο άνδρας, δε μπορούσε να πλησιάσει τον Ερντογάν. Και όταν ο πρωθυπουργός επιχείρησε να τον πλησιάσει, με μάλλον επιθετικές διαθέσεις, η ασφάλειά του τον απομάκρυνε.

Το video με τον Ερντογάν να επιτίθεται στο νεαρό κορίτσι έρχεται ενώ σάλο έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που δείχνουν έναν από τους συμβούλους του να κλωτσά με μανία έναν άνδρα, συγγενή ενός από τους ανθρακωρύχους που έχασαν τη ζωή τους στο ορυχείο της Σόμα.

Ο οξύθυμος κύριος Yusuf Yerkel

Πέρα από τις φωτογραφίες και τα video από την επίθεση του εξοργισμένου πλήθους στο αυτοκίνητο του Ερντογάν, μια ακόμη προκαλεί σάλο: αυτή που δείχνει έναν άνδρα με κοστούμι να κλωτσά με μανία έναν άνδρα κατά τη διάρκεια των επεισοδίων κατά του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο “κύριος” ονομάζεται Yusuf Yerkel και τα τελευταία τέσσερα χρόνια είναι σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου Soas του Λονδίνου. Έκανε το ντοκτορά του για την τουρκική και την ιρανική εξωτερική πολιτική μετά το 1980. Σύμφωνα με το International Business Times, πηγή από το βρετανικό πανεπιστήμιο υποστήριξε ότι ο Yusuf Yerkel αποσύρθηκε από το πανεπιστήμιο όταν πριν από τρία χρόνια τον προσέλαβε ο Ερντογάν. Δεν πήρε ποτέ το διδακτορικό του.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο άνδρας, συγγενείς ενός από τους νεκρούς στο ορυχείο της Σόμα, ήταν από εκείνους που κλώτσησαν το αυτοκίνητο του Ερντογάν. Δυο στρατιώτες τον έπιασαν και τότε όλοι είχαν τον σύμβουλο του Τούρκου πρωθυπουργού να τρέχει και να τον κλωτσάει 3 ή 4 φορές.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER grasswire ‏@grasswire
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: TWITTER grasswire ‏@grasswire

“Έκραξαν” και τον Γκιούλ

Μια μέρα μετά τον Ερντογάν, τη Σόμα επισκέφτηκε και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιούλ. Κι εκείνος τα άκουσε από τον εξαγριωμένο κόσμο, αλλά όσο όπως ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε τόσο το ορυχείο όπου έχασαν τη ζωή τους 282 άνθρωποι όσο και το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες.



Στις δηλώσεις του, ο Γκιούλ πήρε σαφέστατες αποστάσεις από τον Ερντογάν που σόκαρε με τη δήλωση: «αυτά συμβαίνουν». «Οι αναπτυγμένες χώρες δεν ζουν πλέον τέτοια δράματα. Έτσι κι εμείς πρέπει να επανεξετάσουμε τους κανόνες μας και να λάβουμε μέτρα» είπε ο Γκιουλ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ, ο επίσημος απολογισμός είναι 282. Η πυρκαγιά που προκλήθηκε στο ανθρακωρυχείο συνεχίζεται, αλλά με σχετικά μειωμένη ένταση, πράγμα που γίνεται αντιληπτό από το γεγονός ότι έχει μειωθεί η θερμοκρασία, αλλά και το επίπεδο του μονοξειδίου του άνθρακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τουρκία: Τα πρόσωπα της τραγωδίας! Ο τραμπούκος σύμβουλος του Ερντογάν, ο αδίστακτος ιδιοκτήτης του ανθρακωρυχείου και ένας πρωθυπουργός κόκκινο πανί

Η ταπείνωση του Ερντογάν: καθισμένος σε ένα σκαμνάκι, περιμένει να ηρεμήσει το οργισμένο πλήθος

Ποτάμι οργής στην Τουρκία – Στους 282 οι νεκροί ανθρακωρύχοι

274 νεκροί ανθρακωρύχοι βάζουν “φωτιά” σε όλη την Τουρκία – Επεισόδια στην πλατεία Ταξίμ – Βίντεο ντοκουμέντο: Ο Ερντογάν κρύφτηκε σε σούπερ μάρκετ

Απίστευτη δήλωση Ερντογάν για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο: “Συμβαίνουν αυτά”! – Άγριο γιουχάισμα από το πλήθος που του φώναζε “δολοφόνε παραιτήσου”

“Ταφόπλακα” του Ερντογάν οι εκατοντάδες νεκροί ανθρακωρύχοι στην Μαγνησία της Τουρκίας

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε