Σάββατο, 15 Ιουν.
27oC Αθήνα

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα απειλούν 4 ευρωπαϊκές χώρες

Καταιγίδες αό το απόγευμα στη Σλοβενία. ΦΩΤΟ weatheronline.co.uk
Καταιγίδες αό το απόγευμα στη Σλοβενία. ΦΩΤΟ weatheronline.co.uk

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν: μετά το κύμα καύσωνα έρχονται σφοδρές καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι.

Στο έλεος της κακοκαιρίας αναμένεται να βρεθούν Κροατία, Ουγγαρία, Σλοβενία και Σερβία σύμφωνα με προειδοποιήσεις μετεωρολόγων.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως η προειδοποίηση για την έκτακτη επιδείνωση του καιρού στις χώρες αυτές πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από τις αρχές, διότι οι καταιγίδες και οι άνεμοι που αναμένεται να εκδηλωθούν κατατάσσονται από τους μετεωρολόγους στην κατηγορία των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Το απόγευμα της Παρασκευής ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει αστάθεια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων ενδέχεται να εκδηλωθούν θυελλώδεις άνεμοι, καταιγίδες, καταρρακτώδεις βροχές ακόμα και χαλάζι.

Στη Σλοβενία, η υψηλότερη θερμοκρασία καταγράφηκε στη νοτιοανατολική χώρα (40,8 βαθμοί Κελσίου), ενώ σε άλλες έξι περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Λιουμπλιάνα, ο υδράργυρος “σκαρφάλωσε” στους 40,2 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα αναμένεται να εκδηλωθούν άνεμοι σε όλη τη χώρα και να σημειωθούν κατά τόπους βροχές που θα διαρκέσουν μέχρι το πρωί του Σαββάτου.

Στο “κόκκινο” 9 περιοχές της Βουλγαρίας
 

Στη Βουλγαρία, η σημερινή μέρα αναμένεται να είναι μία από τις πιο ζεστές του έτους, καθώς η θερμοκρασία δεν θα πέσει κάτω από τους 36 βαθμούς Κελσίου και ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 39, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μετεωρολόγων που μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας “Novinite”.

Εννέα περιοχές στη χώρα έχουν τεθεί υπό “κόκκινο κώδικα” εξαιτίας της επικίνδυνης ζέστης. Πρόκειται για τις Μοντάνα, Βίντιν, Βράτσα, Πλέβεν, Λόβετς, Ρούσε, Μπλαγκόεβγκραντ, Κιούστεντιλ και Στάρα Ζαγορά, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 35 μέχρι και 38 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλότερη θερμοκρασία στη Βουλγαρία, κατά περίοδο καλοκαιριού ήταν 45,2 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε το 1916.

Ανυπόφορη ζέστη και στη Ρουμανία

Στη Ρουμανία, έξι περιφέρειες της χώρας τέθηκαν υπό “πορτοκαλί κώδικα” εξαιτίας της ανυπόφορης ζέστης και της δυσφορίας που αυτή προκαλεί στους πολίτες. Η θερμοκρασία στις περιφέρειες του Άραντ, του Σάτου Μάρε, του Μπίχορ, του Τίμις και του Μεχεντίντι αναμένεται να κυμανθεί από 37 μέχρι και 40 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΑΝΜ) εξέδωσε “κίτρινο κώδικα” για 18 περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του Βουκουρεστίου, προειδοποιώντας για υψηλές θερμοκρασίες.

Διαβάστε

Καύσωνας ρεκόρ στην Κίνα, 10 νεκροί!

Στην “καρδιά” του καλοκαιριού, οι Ευρωπαίοι ψάχνουν τρόπους να… δροσιστούν! Εντυπωσιακές φωτό!

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε