Κυριακή, 16 Ιουν.
28oC Αθήνα

Έπνιξαν με δακρυγόνα 36 οπαδούς του Μόρσι!

Έπνιξαν με δακρυγόνα 36 οπαδούς του Μόρσι!

Με τη δικαιολογία πως ήθελαν να αποτρέψουν προσπάθεια απόδρασης, η αιγυπτιακή αστυνομία έπνιξε κυριολεκτικά με δακρυγόνα 36 κρατούμενους, οπαδούς του έκπτωτου προέδρου της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι.

Το φονικό επεισόδιο σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και οι 36 κρατούμενοι, όλοι μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, πέθαναν από ασφυξία από τα δακρυγόνα και τις βόμβες αερίου που έπεσαν μέσα στο όχημα που τους μετέφερε σε φυλακή κοντά στο Κάιρο.

Οι ισλαμιστές κρατούνταν γιατί είχαν απαγάγει έναν αστυνομικό και επιχείρησαν να δραπετεύσουν, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών, από μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε συνολικά περισσότερους από 600 ισλαμιστές κρατούμενους.

Η συμμαχία των ισλαμιστών ενάντια στο πραξικόπημα, η οποία διοργανώνει εκδηλώσεις διαμαρτυρίες, κατά της αποπομπής του ισλαμιστή προέδρου Μόρσι, κατήγγειλε τη «δολοφονία» των κρατουμένων και ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι 52 κρατούμενοι.

Οι ισλαμιστές κρατούμενοι πέθαναν από ασφυξία που προκάλεσε η ρίψη δακρυγόνων, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Περισσότεροι από χίλιοι διαδηλωτές και στελέχη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας συνελήφθησαν μέσα σε πέντε ημέρες, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις των αρχών.

Η Αίγυπτος είναι ακόμη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς ισχύει η απαγόρευση της κυκλοφορίας, με το στρατό να ελέγχει τις κύριες οδικές αρτηρίες της πρωτεύουσας, ενώ το υπουργείο Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι τα τζαμιά θα είναι πλέον κλειστά μετά από τις ώρες της προσευχής, σε μια σαφή προσπάθεια να αποφευχθούν οι συγκεντρώσεις.

Αλ Σίσι: Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στη βια

Ο στρατηγός Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι, αρχηγός του αιγυπτιακού στρατού και νέος ισχυρός άνδρας της χώρας, διεμήνυσε ότι η Αίγυπτος δεν θα “γονατίσει” μπροστά στη βία των ισλαμιστών.

“Όποιος φαντάζεται ότι η βία θα γονατίσει την Αίγυπτο και τους Αιγύπτιους, πρέπει να αναθεωρήσει την άποψή του αυτή. Δε θα σιωπήσουμε μπροστά στην καταστροφή της χώρας”, τόνισε ο στρατηγός Σίσι στη διάρκεια συνάντησης με περίπου εκατό ανώτερους αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας στην οποία πήρε μέρος και ο υπουργός Εσωτερικών Μοχάμεντ Ιμπραΐμ.

Η δήλωση αυτή είναι η πρώτη του στρατηγού Σίσι από την έναρξη, την Τετάρτη, των συγκρούσεων των δυνάμεων ασφαλείας με τους οπαδούς του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.

Στη Βιέννη ο Ελ Μπαραντέι

Ο παραιτηθείς αντιπρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ ΕλΜπαραντέι βρίσκεται από χθες το απόγευμα στη Βιέννη όπου έφθασε προερχόμενος από το Κάιρο με πτήση των Αιγυπτιακών Αερογραμμών.

Ο ΕλΜπαραντέι εγκατέλειψε το αεροδρόμιο της αυστριακής πρωτεύουσας από μια μυστική έξοδο, αποφεύγοντας τους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους και έτσι δεν έκανε καμία δήλωση όπως και κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο του Καΐρου.

Ο ηλικίας 71 ετών ΕλΜπαραντέι παραιτήθηκε στις 14 Αυγούστου μετά την αιματηρή επέμβαση των δυνάμεων ασφαλείας για να εκδιώξουν οπαδούς του έκπτωτου προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι από δυο πλατείες του Καΐρου.

Ο πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενεργείας (ΙΑΕΑ), είχε διοριστεί στις 14 Ιουλίου αντιπρόεδρος αρμόδιος για τις διεθνείς σχέσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ο ΕλΜπαραντέι θα παραμείνει ως τις 23 Αυγούστου στη Βιέννη όπου διατηρεί κατοικία στην οποία ζουν μέλη της οικογένειάς του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αίγυπτος: Εξέγερση σε φυλακές με 38 οπαδούς του Μόρσι νεκρούς – Βίντεο ντοκουμέντα από την αγριότητα του εμφυλίου

Ολέθριο λάθος να τεθεί εκτός νόμου η Μουσουλμανική Αδελφότητα!

Αίγυπτος: Φρίκη απο ισλαμιστές – εκτέλεσαν αστυνομικούς – ΒΙΝΤΕΟ

Αίγυπτος: Ανοίγουν μετά από μέρες οι τράπεζες για 3 μόνο ώρες

Εκκενώθηκε μετά από πολύωρη πολιορκία το τζαμί με εκατοντάδες οπαδούς του Μόρσι

Μάχες σώμα με σώμα στο τζαμί που έχουν ταμπουρωθεί υποστηρικτές του Μόρσι! – Αγωνία και για την τύχη 4 παιδιών από την Ιρλανδία

Η στιγμή που άοπλος διαδηλωτής στέκεται μπροστά από τανκ και πυροβολείται εν ψυχρώ – Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αίγυπτο

Νέα “σφαγή” στην Αίγυπτο – Δεκάδες νεκροί – Πάνω από 1000 συλλήψεις

“Η Παρασκευή της οργής” στην Αίγυπτο με 70 νεκρούς – Μήνυμα κυβένρησης: Μαχόμαστε κατά της τρομοκρατικής συνωμοσίας των Αδελφών Μουσουλμάνων

Το tweet του Ιταλού πρωθυπουργού για την Αίγυπτο

Η “Παρασκευή της οργής” – Αίμα ξανά στους δρόμους της Αιγύπτου

Παραλήρημα Ερντογάν για την Αίγυπτο – Σκληρή απάντηση από Κάϊρο “επιτέλους σιωπήστε”

Συγκλονιστικά βίντεο – Πυροβολούν εν ψυχρώ διαδηλωτές στην Αίγυπτο

Σοκαριστικό βίντεο – Πυροβολούν διαδηλώτρια στη μέση του δρόμου

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε