Παρασκευή, 3 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ερντογάν: Αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν – Απειλεί να γεμίσει Ελλάδα και Ευρώπη με πρόσφυγες

Ερντογάν: Αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν – Απειλεί να γεμίσει Ελλάδα και Ευρώπη με πρόσφυγες

Μετά το χαστούκι στην Τουρκία με το Πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων από την Ε.Ε. Ο “σουλτάνος” Ερντογάν πέρασε στην αντεπίθεση, απειλώντας άμεσα με άνοιγμα των συνόρων στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Απειλεί δηλαδή με αθέτηση των συμφωνιών με την Ε.Ε. σε όλα τα επίπεδα.

“Ακούστε καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν, βάλτε το καλά στο κεφάλι σας”, δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Κωνσταντινούπολη, παίζοντας για μια ακόμη φορά το παιχνίδι των απειλών έναντι της Ε.Ε. με στόχο οικονομικά κυρίως ανταλλάγματα.

«Οταν 50.000 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στο συνοριακό πέρασμα του Καπίκουλε (στα τουρκο-βουλγαρικά σύνορα) φωνάξατε βοήθεια. Αρχίσατε να αναρωτιέστε: “Τι θα κάνουμε εάν η Τουρκία ανοίξει τα σύνορά της;”. Ακούστε με καλά. Εάν προχωρήσετε περαιτέρω, αυτά τα σύνορα θα ανοίξουν. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας», είπε.

Όλα αυτά μερικές μόνο ώρες μετά την ευθύτατη απειλή του πρωθυπουργού της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ που ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Είμαστε ένας από τους παράγοντες που προστατεύουν την Ευρώπη. Αν οι πρόσφυγες διασχίσουν τα σύνορα μας, θα πλημμυρίσουν και θα κατακλύσουν την Ευρώπη και η Τουρκία αποτρέπει αυτό να συμβεί».

Μάλιστα όπως τόνισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν ζωντανά από τα ΜΜΕ «η διακοπή των σχέσεων με την Ευρώπη θα βλάψει την Τουρκία, αλλά η ζημιά θα είναι πενταπλάσια έως και εξαπλάσια για την Ευρώπη».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε