Παρασκευή, 17 Μαΐ
18oC Αθήνα

Φτιαγμένες με καρφιά και ρουλεμάν οι βόμβες της Βοστόνης (ΦΩΤΟ)

Φτιαγμένες με καρφιά και ρουλεμάν οι βόμβες της Βοστόνης (ΦΩΤΟ)

Σε χύτρες ταχύτητας, γεμάτες με σφαιρίδια χάλυβα, πιθανότατα ρουλεμάν και καρφιά τοποθέτησαν οι δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στη Βοστόνη τις βόμβες. Στόχος τους, να προκαλέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα θύματα.

Αυτή είναι η εκτίμηση του FBI, που ακόμη ψάχνει να βρει ποια εκρηκτική ύλη χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στον Μαραθώνιο της Βοστόνης, με τους τρεις νεκρούς και τους σχεδόν 170 τραυματίες.

Σύμφωνα με το FBI, η ισχύς των δύο «αυτοσχέδιων» βομβών που προκάλεσαν σχετικά “μικρή” έκρηξη, φαίνεται να αποκλείει τη χρήση εκρηκτικών στρατιωτικού τύπου όπως, C4, RDX ή Semtex, τα οποία είναι πολύ ισχυρά και είναι δύσκολο κάποιος να τα κατέχει.

Εντοπίστηκαν επίσης στο σημείο των εκρήξεων κομμάτια από μαύρο νάιλον που πιθανώς να είναι υπολείμματα από τις τσάντες οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να κρύψουν οι δράστες ή ο δράστης τους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

Τα θραύσματα που εντοπίστηκαν στον τόπο της έκρηξης αποστέλλονται στο εργαστήριο του FBI στο Κουάντικο της Βιρτζίνια, όπου θα εξεταστούν από τους εμπειρογνώμονες για να καθοριστεί ο τρόπος κατασκευής των εκρηκτικών μηχανισμών και τα συστατικά που χρησιμοποιήθηκαν.


Ο επικεφαλής του τμήματος του FBI που έχει επιφορτιστεί με τις έρευνες στη Βοστόνη, Ρικ Ντεσλόριερς ανέφερε ότι σε αυτή τη φάση των ερευνών το εύρος των πιθανών υπόπτων παραμένει ανοιχτό. «Σε αυτό το στάδιο, δεν υπάρχει εξαίρεση. Το φάσμα των υπόπτων και τα πιθανά κίνητρά τους παραμένει ορθάνοιχτο», είπε σε συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής των ερευνών του FBI.



Και ενώ οι έρευνες συνεχίζονται, με το FBI να μιλά ανοιχτά για τρομοκρατική επίθεση, ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα θα πάει την Πέμπτη στη Βοστόνη για να παραστεί σε θρησκευτική τελετή μνήμης για τα θύματα των δύο εκρήξεων.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δύο ύποπτοι σε αεροπλάνο στη Βοστόνη – Τι είχε το δέμα στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης

Στη “σκιά” του τρόμου η Βοστόνη – Ο Ομπάμα στηρίζει τις έρευνες του FBI – Χαροπαλεύουν 17 τραυματίες

Συντρίμμια και… δάκρυα στους δρόμους της Βοστόνης (ΦΩΤΟ)

Θρήνος έξω από το σπίτι του 8χρονου Μάρτιν που σκοτώθηκε στην Βοστόνη! – ΦΩΤΟ

Αυτός είναι ο 8χρονος που έχασε την ζωή του περιμένοντας τον πατέρα του να τερματίσει!

Ποιος ευθύνεται για το μακελειό στη Βοστόνη;

Βοστόνη: Συγκλονιστική ιστορία! Την ειδοποίησαν ότι οι γιοί της έχασαν από ένα πόδι!

Βοστόνη: Η συγκλονιστική ιστορία του 78χρονου που τερμάτισε, μετά τις εκρήξεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε