Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Gazprom: Υπέρ της πρότασης Πούτιν για φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας

Gazprom: Υπέρ της πρότασης Πούτιν για φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Θετική είναι και η Gazprom στην πρόταση του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για τη δημιουργία ενεργειακού κόμβου φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω Τουρκίας.

Μιλώντας στο συνέδριο Russian Energy Week, ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, επανέλαβε την πρόταση που έκανε νωρίτερα ο Βλαντιμίρ Πούτιν για το φυσικό αέριο μέσω Τουρκίας, εκφράζοντας τη θετική στάση της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας.

Ο Μίλερ είπε, επίσης, ότι οι ζημιές που έχουν προκληθεί στους αγωγούς Nord Stream θα απαιτήσουν τουλάχιστον ένα χρόνο για την επισκευή τους και ότι η Ρωσία δεν έχει ακόμη πρόσβαση στην περιοχή που προκλήθηκαν οι ζημιές.

Παράλληλα, εξέφρασε και τις αμφιβολίες του για το αν θα τα καταφέρει η Ευρώπη να επιβιώσει τον χειμώνα με τις ποσότητες φυσικού αερίου που διαθέτει.

Είπε επίσης ότι το φυσικό αέριο που διαθέτει η Γερμανία στις υπόγειες δεξαμενές αποθήκευσης επαρκεί για 2 -2,5 μήνες, ενώ προειδοποίησε την Ευρώπη για τις συνέπειες που θα υποστεί αρνούμενη το ρωσικό φυσικό αέριο, λέγοντας ότι «δεν υπάρχουν εγγυήσεις» για το ότι η Ευρώπη θα επιβιώσει τον χειμώνα βασιζόμενη στις τρέχουσες ποσότητες φυσικού αερίου που έχει αποθηκεύσει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις