Κόσμος

Γέμισε διαδηλωτές το Παρίσι κατά των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων – ΦΩΤΟ

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι κατέβηκαν στους δρόμους του Παρισιού σήμερα με την ελπίδα ότι θα μεταπείσουν τον πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ δύο ημέρες πριν από την οριστική έγκριση του νομοσχεδίου που θα καταστήσει τη Γαλλία την 14η χώρα παγκοσμίως που θα νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

“Ολάντ, δεν θέλουμε τον νόμο σου” φώναζαν ρυθμικά οι συγκεντρωμένοι που, σύμφωνα με τους οργανωτές, ανέρχονταν στους 30-50.000.

Πολλοί ήταν αυτοί που συμμετείχαν στη διαδήλωση μαζί με τα παιδιά τους, κρατώντας πλακάτ με τα οποία διαμαρτύρονταν συγκεκριμένα για το δικαίωμα που θα παραχωρηθεί στα παντρεμένα ομοφυλόφιλα ζευγάρια να υιοθετούν: “Το παιδί δεν είναι δικαίωμα”, έγραφε ένα από αυτά.

“Βρισκόμαστε εδώ για τα δικαιώματα των παιδιών. Δεν είναι δυνατόν να νομοθετείται η απώλεια του πατέρα ή της μητέρας. Αισθανόμαστε ότι μας λασπολογούν όταν μας χαρακτηρίζουν ομοφοβικούς”, εξήγησε μια 32χρονη κρατώντας στην αγκαλιά της τον γιο της, μόλις τεσσάρων μηνών.

Νωρίς το απόγευμα, τρεις διαδηλωτές που είχαν στην κατοχή τους δακρυγόνα, ρόπαλα και σιδερογροθιές συνελήφθησαν από την αστυνομία. Δημοσιογράφοι ανέφεραν ότι διέκριναν μέσα στο πλήθος τον Αλεξάντρ Γκαμπριάκ, τον ηγέτη της Εθνικιστικής Νεολαίας, μιας ακροδεξιάς οργάνωσης, συνοδευόμενο από περίπου 50 υποστηρικτές του.

Την ίδια ώρα πάντως πραγματοποιήθηκε και μια αντιδιαδήλωση υπέρ του δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων ανδρών και γυναικών στο γάμο, όμως η συμμετοχή εκεί ήταν πολύ μικρότερη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλλία: ΝΑΙ γερουσίας στους γάμους ομοφυλοφίλων

Νόμιμοι στο εξής οι γάμοι μεταξύ ομοφυλοφίλων στη Γαλλία

Παρίσι: 125.000 διαδηλωτές υπέρ των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων

Reuters: “Οι Έλληνες… έκοψαν τους γάμους και τις κηδείες, λόγω κρίσης”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος πολυήμερου καύσωνα Ισπανία και Πορτογαλία: Στους 44°C η θερμοκρασία – Συναγερμός για πυρκαγιές
Η Ισπανία και η Πορτογαλία σε συναγερμό για καύσωνα, η Σκανδιναβία βιώνει ιστορική ζέστη, ενώ Πολωνία και Ιταλία πλήττονται από ισχυρές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα
Καπνός πάνω από τους λόφους της Serra da Boneca στη Πορτογαλία