Κόσμος

Η Διεθνής Αμνηστία καλέι τη Σόφια να λάβει μέτρα κατά του ρατσισμού

Να λάβει ουσιαστικά μέτρα εναντίον της ξενοφοβίας και του ρατσισμού κι όχι να προσπαθεί να υποβαθμίζει τις βίαιες επιθέσεις εναντίον Σύρων προσφύγων και άλλων ξένων στο βαθμό των "κοινών εγκλημάτων" κάλεσε η Διεθνής Αμνηστία τη Βουλγαρία.

Αφορμή για την παραπάνω προειδοποίηση αποτέλεσε η έβδομη κατά σειρά, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, επίθεση εναντίον δύο Σύρων προσφύγων κι ενός Λιβανέζου, από τους οποίους άγνωστοι δράστες έκλεψαν 800 ευρώ και προσωπικά αντικείμενα, ύστερα από άγριο ξυλοδαρμό των τριών ξένων με ρόπαλα, μεταλλικές γροθιές και σιδερένιες βέργες, σε συνοικία της Σόφιας.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Σβετλοζάρ Λάζαροφ επανέλαβε τη θέση των αστυνομικών οργάνων, ότι “η ληστεία και όχι η ξενοφοβία”, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι η βασική αιτία για τις επιθέσεις εναντίον των προσφύγων και των μεταναστών.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, ο κ. Λάζαροφ έφερε ως παράδειγμα το πλούσιο ποινικό μητρώο των δύο ύποπτων δραστών της επίθεσης εναντίον των τριών ξένων σε βόρειο προάστιο της Σόφιας, το βραδύ της Κυριακής. Οι δράστες συνελήφθησαν, ενώ καταζητείται και τρίτος ύποπτος, επίσης με “προϋπηρεσία” στις βίαιες επιθέσεις και τις ληστείες, κατά τον Βούλγαρο αξιωματούχο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αντιδράσεις για τα περιοριστικά μέτρα των Βρετανών σε Βούλγαρους και Ρουμάνους εργάτες το 2014

Βουλγαρία: Μέχρι τον Φεβρουάριο ο φράχτης στα σύνορα με την Τουρκία

Βουλγαρία: Έρευνες κατά του πρώην πρωθυπουργού για οικονομικά εγκλήματα

Βουλγαρία: Τα 2/3 των Σύρων προσφύγων δηλώνουν έτοιμοι να επιστρέψουν στη χώρα τους, αν τερματιστούν οι συγκρούσεις

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Υπάρχει ακόμα χρόνος για διπλωματία με το Ιράν» λέει η Βρετανία – Θα παραστεί στις συνομιλίες της Γενεύης
Ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι ταξιδεύει από την Ουάσινγκτον στη Γενεύη για διευρυμένες συνομιλίες της ΕΕ με τον ΥΠΕΞ του Ιράν, Αμπάς Αραγτσί
Ο Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, David Lammy
Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ καθυστερεί την επίθεση στο Ιράν – Η στρατηγική και οι φόβοι του Αμερικανού προέδρου
Παρά την επιθετική ρητορική, ο Ντόναλντ Τραμπ παραμένει πιστός στην τακτική της αναμονής και αναφέρει συχνά πυκνά πως το θέμα μπορεί να λυθεί με διπλωματία.
Ντόναλντ Τραμπ 1