Κόσμος

Η Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία εξετάζει 14 καταγγελθείσες επιθέσεις με χημικά όπλα

Η Επιτροπή Έρευνας του ΟΗΕ για τη Συρία εξετάζει 14 καταγγελθείσες επιθέσεις με χημικά όπλα ή χημικούς παράγοντες στη χώρα από τότε που ξεκίνησε να καταγράφει τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία τον Σεπτέμβριο του 2011, όπως δήλωσε ο πρόεδρός της Πάουλου Πινιέιρου σε σημερινή του συνέντευξη Τύπου.

“Ερευνούμε 14 καταγγελθείσες επιθέσεις με χημικά όπλα, όμως δεν έχουμε καθορίσει ποιος ευθύνεται” για τα εγκλήματα αυτά, σημείωσε ο Πινιέιρου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η Δαμασκός έχει καλέσει την Κάρλα ντελ Πόντε, μέλος της επιτροπής, να πραγματοποιήσει επίσκεψη τη Συρία υπό την προσωπική της ιδιότητα, όμως η επιτροπή επιθυμεί μια επίσημη επίσκεψη στην οποία θα λάβει μέρος και ο ίδιος.

Η πρώην εισαγγελέας του Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία σημείωσε ότι πιστεύει πως κλήθηκε στη Συρία διότι τον Μάιο είχε πει ότι υπάρχουν καταγγελίες πως ομάδες της αντιπολίτευσης έκαναν χρήση χημικών όπλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Sarin: Το αέριο του χημικού πολέμου και η Συρία

Τα εύσημα του Μπαρόζο στον Πούτιν για την Συρία

Ομπάμα: Μάθημα για το Ιράν η διπλωματική συμφωνία για τη Συρία

Δέσμευση από Συρία για καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ μπλοκάρει το μποϊκοτάζ σε ισραηλινές επιχειρήσεις: Απειλεί πολιτείες πως θα χάσουν κονδύλια για φυσικές καταστροφές
Η απόφαση αυτή στοχεύει το κίνημα Boycott, Divestment, Sanctions- BDS, μια εκστρατεία που έχει σχεδιαστεί για να ασκήσει οικονομική πίεση στο Ισραήλ προκειμένου να τερματίσει την κατοχή του στα εδάφη της Παλαιστίνης
Ντόναλντ Τραμπ
Στο έλεος πολυήμερου καύσωνα Ισπανία και Πορτογαλία: Στους 44°C η θερμοκρασία – Συναγερμός για πυρκαγιές
Η Ισπανία και η Πορτογαλία σε συναγερμό για καύσωνα, η Σκανδιναβία βιώνει ιστορική ζέστη, ενώ Πολωνία και Ιταλία πλήττονται από ισχυρές καταιγίδες και ακραία φαινόμενα
Καπνός πάνω από τους λόφους της Serra da Boneca στη Πορτογαλία